facebook twitter googleplus

Yenide Restore Ederek Sizleri Ve Halkımızı İçine Alan Çalışmalarımızı Gerçekleştirmek İçin Adayız

Politika

2018-07-13 17:35:21
Yenide Restore Ederek Sizleri Ve Halkımızı İçine Alan Çalışmalarımızı Gerçekleştirmek İçin Adayız
İLGİLİ HABERLER
İletişim-Bilişim Devrimi


CHP Ümraniye olağan üstü kongre sürecine üçüncü aday adayı İbrahim Ovacık 23.06.2014 tarihinde prenses toplantı salonda delege ve partililere CHP Ümraniye ilçe başkanlığına aday olduğuna yönelik 29 Haziran tarihinde yapılacak olan kongre öncesi siyas

CHP Ümraniye olağan üstü kongre sürecine üçüncü aday adayı İbrahim Ovacık 23.06.2014 tarihinde prenses toplantı salonda delege ve partililere CHP Ümraniye ilçe başkanlığına aday olduğuna yönelik 29 Haziran tarihinde yapılacak olan kongre öncesi siyasi düşüncelerinin projelerini açıkladı.

Sadece Varlığını Koruyarak İktidar

Ümraniye İlçe başkanlığı ilgili ileriye yönelik siyasi politikasını açıklamasın CHP Ümraniye ilçe başkanlığına aday adayı İbrahim Ovacık, “ Ümraniye’nin tarihinde bir takim değişiklikleri olmasını sağlayacağımız, yâda ona karar vereceğimiz günlerden biri, Özelikle 

1989 seçimlerinde CHP’n iktidarından sonra o dönem SHP baktığımız zaman, o dönemde doğmuş olana çocuklar şimdi 25 yaşında seçmenler. O dönemden bu döneme bir türlü iktidara yaklaşamadığımızı Ümraniye ilçesi neden böyle olduğu konusunda çok çeşitli nedenler söylenilebilinir. İktidarlara sahip olabilmek için partimizin düşüncemizin var oluşumuzu ortaya konduğu gerçeklikleri kabullenmek lazım ve buna göre mücadele etmek lazım. Sadece varlığını koruyarak iktidar olunmaz.  

1989 İktidarı Sonraki Atamaların Sendurumları 20 Yıl İktidardan Uzak Tutmuştur

İktidar olabilmek için, gerçekten çalışmak ve siyaset üretilerek halkın isteklerine göre hareket edilmeli. Özelikle biz 1989’ü sendurumu yaşanan o zamanki yönetimin yanlış atamaları, atamalarla getirmiş olduğu belediye başkanları daha sonra bize 20 yıl iktidardan uzak tutmuştur.   Özelikle biz 1989’ü sendurumda yaşanan o dönemki yönetimin yanlış atamaları, atamalarla getirmiş olduğu belediye başkanları daha sonra bize 20 yıl bizi iktidardan uzak tutmuştur.   

En Önemli Şeyleri Seçimlerde Doğruyu Seçerek Ortaya Koymak Lazım

Partinin emek yapılanmasını alabildiğine aşağıya çekmiş on yıl sonrada parti barajın altında kalmıştır. Biz özelde kendi ilçemize dönüştüğümüz zaman ve baktığımız zaman neleri yapmışız, neleri yapamamışsızı geriye dönüp tartıştığımız zaman çok önemli şeyler göreceğiz. Çünkü o dönemden bu döneme birlik ve beraberliği sağlayamayan kendi içerisinde kavgalı olan, alabildiğine bu kavgayı sürdüren, bireysel çıkarları için, toplumsal çıkarları geri planda tutan yapılanmalar her zaman sonuç olarak kötü şeyler doğurmuştur. Bizler bu götü şeyleri alabildiğine atabilip iktidarları yaratabilmek için en önemli şeyleri seçimlerde doğruyu seçerek ortaya koymak lazım.

Süs İçin Yada Var Olan Koltuk İçin İlçe Başkanlığı Olmaz       

İlçe başkanlığı, ilçe başkanı oldum ve koltukta oturdum la olmaz. Bir partide en zor görev, ilçe başkanın görevidir. İlçe başkanı kendi ilçesinde kaymakamını, belediyesini, siyasi partileri, iktidarı ve kendi siyasal parti düşüncesini takip ederek kendi içerisindeki demokrasiyi uygulamayı bilecek. Dünyayı ülkeyi, siyaseti bilecek. Mutlaka bunların hepsi olmak zorundadır. Yoksa süs için yâda var olan koltuk için ilçe başkanlığı olmaz  

En Zor İş İlçe Başkanlığıdır

Milletvekili seçiminde partide bilindiği gibi demokrasi yok, adını sıraya yazdırıyor, milletvekili olarak meclise gidilerek gurup kararı var, elini kaldır kolunu indir, orada siyaset üreten varsa saygı duyuyoruz. En zor iş ilçe başkanlığıdır. İlçe başkanlığını çok iyi başardığımız zaman partinin siyasal düşüncesinde mutlaka katkıda bulunacağız. Bu partide siyasal düşüncelerine katkıda bulunmayan ilçe başkanları, sadece tamam efendim diyen, direnemeyen ilçe ve il başkanları partide siyaset üretemezler. Siyaset üretmeyen bir yapı ve başkan başarılı olma imkânı yoktur.

Parti İçi Kavga, Parti İçi Siyasi Mücadele Başka Bir Şeydir.

Aday olurken bütün bu zorlukları bilerek, göz önüne alarak eşinden, işinden zaman ayırmayı bir kenara bırakarak bütün gücünle çalışmak zorundasın. Ümraniye’de oluşamamış bu yapıyı, yıllarca geçmiş olan bizde dahil içinde zaman zaman bizde hatalar yaptık. Yapmış olduğumuz bu hatalardan kurtararak birlik, dayanışma ve güven unsuru yaratan bir yönetim ve ilçe başkanı seçmek zorundayız. Parti içi kavga, parti içi siyasi mücadele başka bir şeydir.

Siyasal Düşüncesi Olan Kanatlara Açık Olmak Lazım

willy Brandt sözünde açıklamasında İbrahim Ovacık, Partiyi möterize araca benzetirken genel anlamdaki mücadelesini traktöre, parti içi mücadelesinde ücağa benzeteceksiniz. Parti içinde mutlaka gruplar olacak. Ama bu grubular, yani kanatlar siyaset üretecek ve ana gövdeye verecek. Eğer uçağın iki kanatı da siyaset üretip de ana gövdeye verirse o uçağın devrilme şansı yok.

Kanatlardan birini hakim eden diğerini eksik ederseniz uçakta devrilir, partide devrilir. Siyasal düşüncesi olan kanatlara açık olmak lazım.

Önün İçin Gençleri Traktör Gibi Önümüze Koyacağız

Traktöre benzetmesinde Traktörün gövdesi ve motoru kadınlarımızdır. Ön tekerlerimizde gençlerimizdir. Geri kalanlarıda güç verirler. Gençleri öne koymadan, yani o küçük tekerleri öne koymadığınızda, büyükleri öne koyduğunuzda burada başarma şansınız yoktur. Önün için gençleri traktör gibi önümüze koyacağız. Kadınlarımızda motorun gövdesi olarak göreceğiz. Her türlü imkânları sağlayarak partide güç etmek zorundayız. Yoksa öbür türlü, kadınlara ve gençlere önem verilmediği sürece bu partide iktidar şansımız yok gibi oluyor.

Bunun İçin Ümraniye İlçe Başkanlığına Aday Oldum.

90 yılık ulu çınar olan partimizi yenide restore ederek sizleri ve halkımızı içine alan çalışmalarımızı gerçekleştirmek için adayız. Geçmişi örnek ve ders çıkaracak, geleceği oluşturmak için hepinizin desteğine ihtiyacım var. Bunun için Ümraniye ilçe başkanlığına aday oldum.

Aday tanıtım toplantısına yeni görevinden istifa eden CHP Ümraniye ilçe başkanı Nurkal Dedetaş, CHP İl yöneticisi Tuncer Tuna, belediye meclis üyeleri ve delegelerle birlikte partililer katıldı.

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat