facebook twitter googleplus

CHP İstanbul 4 Milyon Ev Ziyaret Edilecek

Politika

2018-07-13 17:38:48
CHP İstanbul 4 Milyon Ev Ziyaret Edilecek
İLGİLİ HABERLER
İletişim-Bilişim Devrimi


Karayalçın, “40 bin kadınla 4 milyon ev ziyareti” projesi için bugün yüzlerce gönüllü kadınla bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen “40 bin kadınla 4 milyon ev zi

 Karayalçın, “40 bin kadınla 4 milyon ev ziyareti” projesi için bugün yüzlerce gönüllü kadınla bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen “40 bin kadınla 4 milyon ev ziyareti” projesi için İstanbul 1.Bölgede Ataşehir ilçe’de yüzlerce gönüllü kadınla kahvaltıda bir araya gelerek çalışma startı verildi.

İstanbul 1.Bölge seçim bölgesinde görev alacak kadınlarla gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve 1.Bölge seçim kordinasiyon başkanı Sacit Eyüboğlu çalışmalar hakkında önemli açıklamalar sonrasında 1.Bölgede başlatılan ‘kadınları “40 bin kadın 4 milyon ev projesi ”  kadın örgütlenmesinden sorumlu başkan serpil Ayar Oruç, İl Başkanı Karayalçın konuşmalarıyla kahvaltılı toplantı fotoğraf çekilmelerle sonlandı.

“Gün birlik beraberlik günüdür.”

Kadın şiddeti üzerine açıklamasında CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve 1.Bölge seçim kordinasiyon başkanı Sacit Eyüboğlu, “Günde ortalama bir kadının şiddetle öldürüldüğü ülkemizde kadınlarımız artık aktif siyasette yer alarak haklarını almalılar. Kadına tahamulu olmayan AKP şiddetinden kadınlarımızı korumak için sizlere ihtiyacımız var. İktidar siz kadının elinin altındadır. Bu elimizin çağrısına lütfen elinizi uzatınız. Gün birlik beraberlik günüdür. Atatürk ‘çü laik, çağdaş, eşitlikçi bir ülke için hep birlikte el ele diyor davetimize katıldığınız için hepinize teşekkürler.”

“Çünkü sizler Türkiye’nin aydınlık yüzlerisiniz.”

Kadın örgütlenme eğitim tarih süreçlerini açıklamasında Sacit Eyüboğlu,, “40 bin kadın 4 milyon ev projesi ilk çalışmamız 1.Bölgede muhtemelen 4 Nisanda bostancı kültür merkezinde eğitim yapılacaktır.2 ve 3 bölgenin 5 Nisanda tespit edilen yerle ilgili bilgilendirme yapılacaktır. Bu eğitime katılmanızı bekliyoruz. Çünkü sizler Türkiye’nin aydınlık yüzlerisiniz.” Açıklama yaptı.

“Türkiye’de kadınlarımızın yarısı şiddete maruz kalmakta ”

CHP İstanbul 1.Bölgede başlatılan ‘kadınları “40 bin kadın 4 milyon ev projesi ”  kadın örgütlenmesinden sorumlu başkan Serpil Ayar Oruç, “Türkiye’nin nüfusunun %49,9 kadın, bu koşullarda Türkiye’de kadın olmak çok zor. Türkiye’de kadınlarımızın yarısı şiddete maruz kalmakta.”

“ Türkiye’de yaklaşık 18 1 üniversite var ”

Çanakkale yüzüncü yılını hakkında açıklamasında serpil Ayar Oruç, “Çanakkale zaferinin yüzüncü yılındayız. Evlatlarını vatan bayrak aşkıyla eş dost sevgisiyle büyüten annelerin soyundan geliyoruz. Geleceği inşa eden kadınlarız. Sevgiyi ve insana değeri vermenin değeri eğitimden geçiyor. Tüm toplumumuzun sorunu olan eksik ve yanlış eğitim, eğitim şiddeti azaltmada en etkili yöntemdir. Eğitim sisteminin her gecen yıl değiştirilmesi dolayısıyla sorunlarımız katlanmakta. Türkiye’de yaklaşık 18 1 üniversite var. Bu üniversitelerde on kadın rektörümüz var.”

“Özgürlük ve demokrasinin asla ayrım yapılmadan güçlü yapıda topluma fayda sağlamak istiyoruz”

Serpil Ayar Oruç, “ Türkiye de kadın haklarının kazanımlarının kazanılması için İstanbul 1 bölge 14 ilçe 3500 seçmeni var, bunların yarısı kadın. Hepimiz birlikte güç doğar ilkesiyle bizlere sahip çıkan, kadın haklarına saygılı özgürlük ve demokrasinin asla ayrım yapılmadan işlediği güçlü yapıda topluma fayda sağlamak istiyoruz.” Açıklama yaptı.   

“Ranta teslim etmeyeceğimizi taahhüt ediyoruz.”

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın,  “CHP’yi İstanbul’da 1. parti yapacağız. İstanbul’da yoksulluğu yeneceğimizi, olası bir depremin yıkıcı etkilerini ortadan kaldıracağımızı ve kentimizin doğal güzelliklerini ranta teslim etmeyeceğimizi taahhüt ediyoruz. Partimizi projeleri genel merkez tarafından açıklanılacaktır.” dedi.

40 bin kadınla 4 milyon ev ziyareti projesinin sorumlusu İl Yönetim Kurulu Üyesi Sacit Eyüboğlu tarafından gerçekleştirilen toplantılar Bakırköy ve Avcılarda devam edecek.

CHP Ataşehir ilçe başkanı Hakkı Altınkaynak ve yönetim kurulu ve gönüllü kadınlar katıldı.

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat