facebook twitter googleplus

TBP Partisi ilk toplantısını STK Temsilcilerine düzenledi

Politika

2018-07-13 17:45:19
TBP Partisi ilk toplantısını STK Temsilcilerine düzenledi
İLGİLİ HABERLER
İletişim-Bilişim Devrimi


TBP Kurucu Genel başkan Hüseyin Ekici ilk olarak kurucu üyelerinin cenaze merasim sonrasında Karadeniz Konfederasyon Genel başkan ve yönetimine Sancaktepe Belediyesi Ortadağ Sosyal Tesislerine davet ederek TBP hakkında bilgilenme yaptı

 (TBP) Türkiye Birlik Parti Kurucu Genel başkan Hüseyin Ekici ve kurucularıyla birlikte parti kurulması ve ilk olarak kurucu üyelerinin cenaze merasimine katılmasında bir araya gelen KAKOM Karadeniz Konfederasyon Genel başkan Sıtkı Ada, Onursal genel başkan Tahsin Usta, Genel başkan yardımcıları Sedat Mısırlı, Şevket Tırıl, Remzi Yüksel, Bayram Zorgül, İsmail Akbulut Sancaktepe Belediyesi Ortadağ Sosyal Tesislerine davet ederek Türkiye Birlik Partisi hakkında bilgilenme toplantısı düzenlenildi.

 

 

Hüseyin Ekici, “ilk toplantımızı iptal edip cenazelere katılarak sizlerle tanışmak partimiz adına memnun olduk ”

KAKOM Karadeniz Konfederasyon Genel başkanı Sıtkı Ada, Onursal genel başkan Tahsin Usta, Genel başkan yardımcıları Sedat Mısırlı yönetim kurulu ve üyeleri adına nezaket olarak daveti üzerine sosyal tesislerinde bir araya gelinerek kısa olarak kendilerini tanıtımla devam eden toplantı TBP siyasi partinin kurulması hakkında gerekçesini kurucu üyeleri adına (TBP) Türkiye Birlik Parti Kurucu Genel başkan Hüseyin Ekici önemli açıklamalar yaptı.

Partisi hakkında önemli açıklamasında TBP Genel başkan Hüseyin Ekici, “İlyas Kıvrak Babası Hüseyin Kıvrak (77), Kemal Yıldız Babası Dursun Yıldız (77), aynı anda aynı saatte hakkın rahmetine kavuşmasında ilk katılım sonrasında sizlerin nazik davetiniz üzerine birlikteyiz. Kurucular kurulu ilk toplantımız vardı, ilk toplantımızı iptal edip cenazelere katılarak sizlerle tanışmak partimiz adına memnun olduk.”

Hüseyin Ekici, “2010,2015 yerel ve genel seçimlerde halkımızın temayülü ila şu partide barajı aşsın iyi bir koalisyon oluşsun denildi.”

 

Yerel ve genel seçimlerde barajı aşma konusunda açıklamasına devam eden Hüseyin Ekici, “Türkiye de 2007 seçimlerinden sonra belli siyasi partiler arasında seçimlere odaklanılanarak gelinildi. Hiç ilgisi ve alakaları dahi olmayan bazı siyasi partilere zorunlu olarak bir akın başladı. Şu parti barajı aşmalı ki TBMM’de iyi bir muhalefet oluşsun ki siyasal olarak iktidara gelen parti de en azından bu muhalefetle birlikte Türkiye adına faydalı çalışmalar yapsın denildi. Hem partinin üyesi ve yetkili organında görevli, âmâ bir başka partinin barajı aşmasından yana böyle bir rıza gösterebiliyor. Bu algı Türkiye toplumu arsında yayılarak, her yere yayıldı. Güneydoğu Anadolu’da 18 ili çıkarın geriye kalan 60 ilimizde halkımız hep böyle düşündü. Bizimde gerek 2010,2015 yerel ve genel seçimlerde halkımızın temayülü ila şu partide barajı aşsın iyi bir koalisyon oluşsun denildi.”

 

 

Hüseyin Ekici, “Halk truva atı değil.”                

Neden bu insanlar tepkili? Siyasetin yanlış ata oynanmasının açıklamasında Ekici, “Türkiye Birlik Partisi kuruluşu aslında biraz eskiye dayalı, toplumun belirli kesimlerinin mutlak süratle sav yapının dışında kaldığı yöntemleri var. Kamuoyu araştırmaları da bunu söylüyor. Türkiye’de ortalama olarak 10 ve 13 milyon seçmen sandığa gitmiyor. Gidenler kerhen bazı partilere mecburen oy veriyor. Bir kısmıda hiçbir partiye yakınlık duymuyor, vatandaşlık görevi yapmak için 60 milyon insan a ve b partisine oy atarak iptal oyu vermekteler. Buradan hareketle başlanıldı. Neden bu insanlar tepkili? Var olan muhalefet partilerinin iktidara gelme şansı yok. Bu seçimlerde de hiç alakası olmayan insanlar HDP’ne oy verelim de barajı aşsın parlamentoda filan bölgenin insanlarını da temsil etsin deniliyor. Bu aslında siyasetin yanlış ata oynandığını gösteriyor. Halk truva atı değil. Halk kendini temsil edebilecek, temsilde adaleti savunduğumuza göre mutlaka kendisini temsil eden insanlardan oluşmalıdır. Hiç ilgisi olmayan kişiler kendisini temsil etmediği halde onlara oy veriyor.

 

Hüseyin Ekici, “Türkiye Birlik Partisi temel felsefesi itibarıyla toplumsal barışı tesis edebilecek bir yapıyla ortaya çıktı.”

CHP Genel başkan yardımcısı yetkin insan tarafından kamuoyuna basın açıklamasında HDP oy verdim. Neden HDP’ye oy verdin sorulduğunda onlar barajı açmalı ve parlamentoya girmeli. HDP Seçim terör örgütlerinin bulunduğu yerlerde yâda cem evlerinde startı veriyor. Bu yanlışlığın düzeltilmesi gerekmekte. Bunu birileri söylemesi gerekiyor. Bunu kim söylemeli? CHP söylemiyor, demokrasi kazandı. AK Parti söylemiyor, işine geliyor. MHP sürekli kavga içinde görülüyor. Halk kavgalı siyasal yapı olarak görüyor. O zaman Türkiye’nin toplumsal barışa ihtiyacı doğabileceği yeni bir siyasal yapılanmaya ihtiyaç olduğu ortaya çıkıyor. Türkiye’nin toplumsal barışa en çok eğilebileceği konu, Türkiye’de birliği ve beraberliği sağlayabilecek bir siyasal yapı olmalıdır. Kurucu arkadaşlarla bunu konuşarak Türkiye Birlik Partisi temel felsefesi itibarıyla toplumsal barışı tesis edebilecek bir yapıyla ortaya çıktı.

Toplumsal barışı sağlayacağız. Eğer bizler halk olarak toplumsal barışı sağlayamassak ne iş adamlarımızın yatırımlarının önemi kalır, nede Türkiye’nin üniter yapısının devamının önemi kalır. Türkiye’nin üniter yapıya  sahip çıkmasının önemi var. Türkiye’de Cumhuriyetin laiklik ilkelerine  önemle sahip çıkılmalıdır. Bunlara sahip çıkıldığı zaman insanlar inançlarını ve dinini özgürce yaşayarak, devletini de korur, devlet korunuyor mu? Eh işte korunuyor. Nasıl korunuyor insanlar öldürülerek, ölerek korunuyor. Geçmiş süreçlerde Güneydoğuda bu olaylar patlak verecek diye açıklamalar yaptık. Zamanında bazı sorunlar önlenilmesi gereken durumlar vardı, önlenemedi. Önlenemediği içinde bugün büyük infialler yaşanıyor. Iraya yerleştirilen bombalar bir gündemi döşendi. Geçmiş dönemdeki STK’dan gelen yerel yönetimi ele geçiren kurumlar tarafından yapıldı. Asfaltlanmadan önce bu bombalar döşendi. Bunu devlet biliyor. O zaman bir siyasi irade bunu önleyebilirdi. Siyasal iktidarın emrinde ki bölgedeki valiler ve kaymakamlıklar kurumlar önleyebilirdi. Önceden önlenebilirdi. Türkiye Birlik Partisi bu eksiklikleri görerek ortaya çıktı. CHP %25 Oy ’un üstüne çıkmayarak dayandı. MHP’n oyu aşağı inmeye başladı. HDP derleme toplama seçmenin oyunu alarak barajı aşmıştır. O derleme toplama seçmen rahatsızlığını ortaya koymaya başladı. STK’lar yavaş yavaş söylemeye başladılar. Bir yerde toplanması gerekiyordu.

Hüseyin Ekici, “Türkiye Birlik Parti joker bir parti olma durumu yok. Toplumsal barışı tesis etmek için kurulan partidir.”

Anadolu halkı sıkıştığı zaman hani derler ya ‘Arslan yatağı boş kalmaz’ mutlaka bu boşluk doldurulmalıydı. Var olan siyasi partiler dolduramadı. Ankara’da iç işleri bakanlığında yetkililerle görüşmemizde bana sordukları soruda bu kadar çok siyasi parti var neden bu partiyi kuruyorsunuz. O partilerle gidip görüşseniz dediler. Soru soran yetkiliye açıklamamda var olan siyasi partilerin büyük çoğunluğu bir partinin jokerleri. Halka açıklanan bu kadar çok parti var, ne gerek var diye söylenilmekte. Yetkili açıklamasında maalesef kumar olarak kurulan partilerde var. Türkiye Birlik Partisinin joker bir parti olma durumu yok. Toplumsal barışı tesis etmek için kurulan partidir. Başka bir amacı yok.” Açıklamalarını yaptı.

Açıklamalar sonrasında STK Başkanları ve üyeleriyle Türkiye’de yeni 99 kurulan TBP Başkan ve kurucularıyla birlikte Sancaktepe Belediyesi Ortadağ Sosyal Tesislerine  (TBP) Türkiye Birlik Parti Kurucu Genel başkan Hüseyin Ekici, Nezaket Kuruçay, Muzaffer Ağıl, Cebrail Kara, Cevdet Çelikçi, Alptekin Daşargöl, KAKOM Karadeniz Konfederasyon Genel başkan Sıtkı Ada, Onursal genel başkan Tahsin Usta, Genel başkan yardımcıları Sedat Mısırlı, Şevket Tırıl, Remzi Yüksel, Bayram Zorgül, İsmail Akbulut karşılıklı kahve ve ikramlarla siyasi konuşmalar sonlanıldı.

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat