facebook twitter googleplus

Dünyadaki ve Türkiye’de, Ortadoğu’daki gelişmeler hakkında toplantı düzenlenildi

Politika

2018-07-13 17:46:29
Dünyadaki ve Türkiye’de, Ortadoğu’daki gelişmeler hakkında toplantı düzenlenildi
İLGİLİ HABERLER
İletişim-Bilişim Devrimi


EMEK Partisi Ümraniye ilçe başkanlığı Elmalıkent Mahallesi AKAM-DER Aşağı Kamrunlular Kuşçimeni Köyü Kültür dayanışma derneğinde Dünyadaki ve Türkiye’de, Ortadoğu’daki gelişmeleri üzerine toplantı düzenlenildi.

 EMEK Partisi Ümraniye ilçe başkanlığı Elmalıkent Mahallesi AKAM-DER Aşağı Kamrunlular Kuşçimeni Köyü Kültür dayanışma derneğinde Dünyadaki ve Türkiye’de, Ortadoğu’daki gelişmeleri üzerine toplantı düzenlenildi.    
 
 

 

EMEK Partisi Ümraniye ilçe başkanı Sami Evren, EMEK Parti genel başkan Selma Gürkan Dünyadaki ve Türkiye’de, Ortadoğu’daki gelişmelerle birlikte her an yapılması düşünülen başkanlık referandumla ilgili önemli açıklamalarını yapıldıktan sonra partililer ve katılımcılarla karşılıklı soru cevaplarla toplantı sonlandı.

 

 

 

Sami Evren , “Ankara, Diyarbakır, Suruç’taki patlaması ve Fransa’ daki katliamdan sonra İŞİD ile bağlantılı kötü gündemlerden geçiyoruz.

Düzenlenilen toplantının açılış konuşmasını EMEK Partisi Ümraniye ilçe başkanı Sami Evren , “Dünyada ve Türkiye’de, Ortadoğu’daki gelişmelerin amacı Emperyalist güçlerin yeniden dizayn haline gelip, Rusya ile Türkiye arasında gerilme gelişmeleri, Türkiye’de 7 Hazirandan sonra 14 yıllık iktidarın hükümeti halka zulümden ve katliamdan başka hiçbir şey yapmadığı gözüküyor. Ankara, Diyarbakır, Suruç’taki patlaması ve Fransa’ daki katliamdan sonra İŞİD ile bağlantılı kötü gündemlerden geçiyoruz. Bu olayların olmaması için eşitlik, özgürlük ve barış için birleşme zamanı geçse de bu bilinçle sesleniyoruz seslenmekteyiz.” Açıklama yaptı.  

 

 

 

Selma Gürkan, “Arap coğrafyasının değişmesiyle de Türkiye’nin politikalarının yansımalarının sonuçlarını yaşıyoruz.”

Ortadoğu’daki ve Türkiye’deki gelişmeler hakkında ki açıklamasında EMEK Partisi genel başkanı Selma Gürkan, “Olağan üstü bir dönemde olağan üstü koşullardan geçiyoruz. Olağan üstü gerçekleştiren yada geçtiğimiz dönemi olağan üstü kılan, bizim irademiz yada bu ülkenin işçileri, emekçileri haklarının iradesi değil, tam tersine ülkemizin ’de yer aldığı coğrafyanın, orta doğu coğrafyasının ve Arap coğrafyasının değişmesiyle, bunlara bağlı olarak da Türkiye’ninde politikalarının yansımalarının sonuçlarını yaşıyoruz.”

 

 

 

Selman Gürkan, “Ortadoğu bugün yeniden paylaşımın etkisi altında, sınırlar yeniden çiziliyor,”

“Ortadoğu bugün yeniden paylaşımın etkisi altında, sınırlar yeniden çiziliyor, bu sınırlar yeniden çizilirken Ortadoğu halkları Arap coğrafyasının halklarının iradesinin istediği ihtiyaçlar doğrultuda çizilmiyor. Tam tersine yer altı ve yer üstü kaynakların dolaşım sahalarında bölge egemenleri söz sahibi olmak üzere bu ekonomik kaynaklara el konulduktan sonra kendi siyasi güçünüde buradan tesis etmek üzere sınırları yeniden çizmeye çalışıyor.”

 

 

 

Selma Gürkan,“Cenevre’de Ortadoğu’nun kaderi Suriye üzerinden Ortadoğuya ödenmeye çalışılıyor.”

“Üç gündür süren sıcak gelişmeleri hep birlikte takip ederek Cenevre toplantısı gündeminde kim masaya oturdu,kim oturmadı? PYD’i masaya aldılar mı? almadılar mı? Türkiye içindeki PYD’i oturttum? Oturtmadım? Başka bir güç mü oturtmadı mı? Tartışmaları arasında Cenevre’de Ortadoğu’nun kaderi Suriye üzerinden Ortadoğu üzerinden ödenmeye çalışılıyor.”

 

 

 

Selma Gürkan, “Cenevre’deki masanın bir tarafında PYD olsun veya olmasın bölgede adım atmaları çok mümkün görünmüyor.”

“Rojava'da Kürt halkı olmak üzere Suriye’de Ortadoğu halkları bir yanıyla demokrasi ve özgürlük talepleri için direnmekte. Bugün egemenler Cenevre’deki masanın bir tarafında PYD olsun veya olmasın bölgede Kürt halkını görmeden onun siyasi hareketinin ve siyasi temsilcilerini görmeden bölgeye dair adım atmaları çok mümkün görünmüyor.”

 

 

 

Selma Gürkan, “Suriye’nin kendi dinamikleriyle sorun çözümlenilmesi gerekmektedir. ”

“Suriye’nin desteği ile söz konusu olan niye masa Cenevre de kuruluyor? Niye Suriye’de kurulmuyor. Suriye’nin geleceğine dair belirleme yapılacaksa da, gelişen bileşimleri kimler olacak, bunu elbette ki kongrede yaşanılan rejimle halk arasında çıkan muhalefettin, rejimle halk arasında süren mücadelesi arasında çıkan nedenden krize dönmüş durumda. Bu krizin çözümüde Suriye’nin kendi dinamikleriyle sorun çözümlenilmesi gerekmektedir. Bir masa kurulacaksa bu masa Suriye’de kurulmalı, bu masanın tarafları olacaksa, halk arasında mücadele olduysa bile, bu mücadelenin sonucunda bir masa başında çözüm yönetenini hem rejim güçleri, hem halk güçleri belirleyecekse bile, o zaman Suriye rejimi ile Suriye halklarını temsil eden güçlerle birlikte PYD ve Kürt halkı temsilcileri dahil Suriye’de hangi halktan yurttaşlar yaşıyorsa onların temsilcilerinin yer aldığı bir masanın kurulması gerekir. Bölgede egemenler ve emperyalistlerin o bölgeye dair bir çözümü olmamıştır.”

 

 

 

Selma Gürkan, “Referandumda tavrımız hayır oyu atmak olacaktır.”

Türkiye’de Cumhurbaşkanı ve AK Partinin başkanlık sistemi referandum planı üzerine EMEK Parti genel başkan Selma Gürka, " bizler partimiz üzerine gereken cevabımızı her an beklenilen referandumda tavrımız hayır oyu atmak olacaktır. Bu konuda partililerimizle birlikte kamuoyunda çalışmalarımız devam etmekte.” Açıklamalarını yaptı.

 

        

 

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat