facebook twitter googleplus

İletişim-Bilişim Devrimi

Politika

2018-08-18 20:38:17
İletişim-Bilişim Devrimi
İLGİLİ HABERLER
İletişim-Bilişim Devrimi


Türkiye’de 15 Haziran'da Ankara Güvenpark'tan başlayan “Adalet Yürüyüşü” Haberin Sesi Gazete genel yayın koordinatörü Nurcan Canpulut-Daşargöl ülke gündemiyle ilgilendiren önemli açıklamalarını kamuoyu ile paylaşılması adına gözlem analizleri.

 
 Devrim beklenmez süreç olgunlaştırır.
 
 

 

Türkiye’de 15 Haziran'da Ankara Güvenpark'tan başlayan “Adalet Yürüyüşü” Haberin Sesi Gazete genel yayın koordinetorü Nurcan Canpulut-Daşargöl İstanbul Maltepe'de düzenlenen 9 Temmuz mitingiyle noktalanmasıyla ilgili ülke gündemiyle ilgilendiren halkın taleplerinin Devrim beklenmez süreç olgunlaştırır önemli açıklamalarını kamuoyu ile paylaşılması adına gözlem analizleri.

Türkiye’de yaşayan insanların ortak beklentileri, içten içe çığ gibi büyüyen talepler, devrim niteliğinde beklenilmez süreçte olgunlaşan hak arayışında toplumsal olarak ortak sorunlar ve talepler noktasında tüm siyasi farklı görüşler bir arada “Adalet Yürüyüşüne ” katılarak haklarını kazanma noktasında birleşildi.

Bilgi toplumu, İletişim-Bilişim Devrimi’nin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Bilgi toplumunda, endüstri toplumundan farklı olarak ortaya çıkan yapılar ve toplumsal değişmeler, beraberinde çeşitli sorunları da gündeme getirmektedir. Bu sorunlar özellikle gelişmekte olan ülkelerde daha çok hissedilmektedir. Türkiye henüz sanayileşmesini tamamlayamamıştır. Bilgi toplumu olma yolunda teknoloji üretebilmek için gerekli politikaları oluşturamamış bağımsız yatırımlarını yapmamış bir ülke konumundadır. Türkiye’de her iki sürecin, sanayileşme ve bilgi toplumu olamamanın yol açtığı sorunlar vardır. Bunları aşmanın yolu bilgiye, dolayısıyla da eğitime daha fazla yatırım yapmak, kaynak ayırmaktır. Türkiye Cumhuriyeti kazanılmış haklarına yeniden sahiplenilerek iletişim-Bilişim yolunda geç kalınsa da çağdaş adımları atılmalıdır. Bunun yoluda birlik ve beraberlikten geçer.

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat