facebook twitter googleplus

Berkin Elvan ikinci yılında Ümraniye’de anıldı.

Politika

2018-07-24 15:00:44


CHP Ümraniye gençlik kolları başkanı Mertcan Arslan Ümraniye meydanda Berkin Elvan ölümünün ikinci yıl dönümünde basın açıklaması ve temsili olarak günü anlamına ekmek dağıtılarak olaysız sonlandı.

CHP Ümraniye gençlik kolları başkanı Mertcan Arslan Ümraniye meydanda Berkin Elvan ölümünün ikinci yıl dönümünde basın açıklaması ve temsili olarak günü anlamına ekmek dağıtılarak olaysız sonlandı.
 
 
 
Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te sabah saatlerinde yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünün üzerinden iki yıl geçti. Vuruluşunun bininci günü de olan bugün, Berkin Elvan mezarı başında ve vurulduğu yerde ve yurdu her yerinde anıldı.
 
 
 
 
 
CHP İstanbul il yöneticileri, CHP Ümraniye ilçe yöneticileri ve partililerle birlikte İstanbul 1.Bölge 26 Dönem Milletvekili Onursal Adıgüzel ve CHP Genel merkez parti meclis üyes Kadir Gökmen Öğüt katıldı.
Gergin başlayan basın açıklaması başlangıcında Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce CHP Ümraniye yöneticileri ve Milletvekili Onursal Adıgüzel arasında gergin tartışmalar ve uyarılarla taraflar birbirlerine nezaket kurallarına uyulması konusunda tekinde bulunmaları devamında basın açıklaması yapıldıktan sonra ekmek dağıtım sürecinde bir grup gençler yürüyüş yaparak basın açıklaması alanına hızla girerek ilerisinde tekbir sloganları, andımız ve istiklal marşı okuyarak alandan ayrıldılar.
 
 
 
 
 
“Berkin Elvan ölümsüzdür.” Türkiye Cumhuriyeti kurucuları ve antiemperyalist cephede mücadele edenler ve gezi sürecinde şehit olanların adları tek tek okunarak, tekrarları yapılan sloganlarıyla başlanılan Berkin Elvan ölümünün ikinci yıl dönümünde basın açıklaması sürecinde yoldan gecen vatandaşın “Şehitler ölmez vatan bölünmez ” slogan atması ve ısrarı üzerine alandaki gençler ve partililerin aynı sloganı atması coşkulu alkışlarla devamı sonrasında gerginlikler yaşanmasına rağmen soğuk kanlıkla basın açıklaması yapıldı.
 
 
 

 

Mertcan Arslan “Berkin Elvanın anısını ve bizlere bıraktığı mücadeleyi yaşatmış olacağız.”

Berkin Elvan ölümünün ikinci yıl dönümünde önemli basın açıklamasında CHP Ümraniye gençlik kolları başkanı Mertcan Arslan, “ Berkin Elvan olay günü sabahleyin evinden çıkarak ekmek almak için bakkaldan evine dönerken elinde ekmekle polis tarafından atılan göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesi üzerine, aylarca komada kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Bizlerde burada ikinci yılında anarak burada dağıtılan ekmeklerden kalan ekmekleri belirli kısa süreçte evlere dağıtılarak Berkin Elvanın anısını ve bizlere bıraktığı mücadeleyi yaşatmış olacağız.”

 

 

 

Mertcan Arslan, “Hiç bir provokasyona gelmeden dağılımımızı gerçekleştirdik.”

Provokasyona gelmeden basın açıklamasınıdevam eden Mertcan Arslan, “Bugün Ümraniye'de canımızı, kardeşimizi, Berkin Elvan'ı anmak için sokağa indik. Amacımız sadece Berkin'i unutmadığımızı göstermek için, "ekmek ve bildiri" dağıtmaktı. Âlâna indiğimiz de karşılaştığımız otobüslerle dolu çevik kuvvetler, siviller ve tomaydı. Basın açıklamamızı yapmak için getirdiğimiz parti aracımız da alana alınmadı. Bizler ne polisi, ne halkı, ne örgütümüzü zora sokmamak için elimizden gelen tüm görüşmeleri yapmamıza rağmen, onlar bizleri iterek alana sokmayı tercih ettiler. Örgütümüzün dik duruşu sayesinde meydandan caddeye inerek basın açıklamamızı ve "ekmek, bildiri" dağıtımımızı gerçekleştirdik. Bir grup kendini bilmezin alana gelerek araçlarımıza saldırmaya çalışmasına ve bizleri provoke etmeye çalışılmasına rağmen hiç bir provokasyona gelmeden dağılımımızı gerçekleştirdik.”Açıklaması yaptı.

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat