facebook twitter googleplus

Davutoğlu PKK’yı işaret etti

Politika

2018-07-24 15:03:27


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki saldırıyla ilgili PKK’yı işaret etti. Davutoğlu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’le birlikte İbni Sina Hastanesi’nde yaralıları ziyaret etti.

 ANKARA—

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki saldırıyla ilgili PKK’yı işaret etti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’le birlikte İbni Sina Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Davutoğlu, ilk 24 saatte 11 kişinin saldırıyla ilgili gözaltına alındığını açıkladı.

 

Başbakan, “Bütün bir network ağ ortaya çıkarılıyor. Şu anda elimizde olan bilgileri paylaşırken son derece teenni ile davranıyoruz. Hala üzerinde çalıştığımız bir cinayet şebekesi, terör şebekesi var. Özellikle bölücü terör örgütünü işaret eden çok ciddi neredeyse kesinleşmiş bulgular var. Bütün araştırmalar bitince bu hususu daha net ifade edebileceğiz” dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da saldırıyı iki kişinin gerçekleştirdiğini teyit etti. Başbakan Yardımcısı “ Bir kadının canlı bomba olduğu kesindir. Kimliği konusunda herhalde bu akşam kimliğiyle DNA testleri karşılıklı olarak kontrol edilerek yapılacak ve kesinleştirilecektir diye ümit ediyoruz. İkinci bir erkek şahsın da kimliği henüz tespit edilememiştir" dedi.

 

 

 

Kurtulmuş: Şiddete asla alışmayacağız

Meclis’te grubu bulunan tüm partilere teröre karşı ortak deklarasyon yayınlama çağrısı yapan Numan Kurtulmuş iktidar çevrelerinde dile getirilen “teröre alışmalıyız” yaklaşımını ise tekzip etti. Kurtulmuş bir kadının canlı bomba olduğunun kesin olduğunu kaydetti. Başbakan yardımcısı şunları söyledi:

“Türkiye, 22 Temmuz'dan bu yana silsile halinde terör saldırısının etkisi altındadır. Bunların birtakım lojistik, istihbari belki siyasi destekler aldıkları birtakım yerlerden ciddi şekilde güç devşirdikleri anlaşılıyor. Terör tedirginliği yaratmak için kullanılan araçlardan birisidir. Ne yaparlarsa yapsınlar şiddete karşı hep birlikte uyanık duracağız. Şiddete asla alışmayacağız, kanıksamayacağız, aksine hep beraber şiddeti telin edeceğiz. Her şiddet saldırısı bu ülkede demokrasiye ve birlikte yaşama irademize olan inancımızı kuvvetlendirmelidir.”

Özellikle Ankara'daki hassas bina, bölge ve kişilerin korunması için ilave tedbirler alındığını belirten Başbakan Yardımcısı, tüm istihbarat bilgilerinin özel güvenlik değerlendirmelerine tabi tutulduğunun altını çizdi.

Kılıçdaroğlu: Efkan Ala görevden alınmalı

Hükümet soruşturmanın sürdürüldüğünü ve teröre karşı zafiyet gösterilmediğini savunsa da ana muhalefet partisi aynı kanıda değil. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’na İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı görevinden alma çağrısında bulundu.

CHP lideri “Eğer bir bakan görevini yapamıyorsa annelerinin feryatları bile onun kulaklarına henüz ulaşmamışsa o kişi orada durmamalı. Bu görev Davutoğlu’na düşüyor. Siyasi sorumlu kimse sorumluluğunun gereğini yerine getirsin. Devlette ciddi bir çürüme var, eğer bir hükümet, bir ilin emniyet müdürünü atamaktan acizse orada bir çürüme var demektir. Konunun uzmanını teslim edeceksiniz ki sağlıklı çözeceksiniz” dedi.

 

Kılıçdaroğlu: Türkiye’de gizli servis ajanları at koşturuyor, kurucu ayarlarımıza dönmek zorundayız

CHP’nin terör konusunda üzerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “bizi tek başına getirin terörü bitireyim” vaadiyle seçimi kazanan AKP iktidarında Türkiye’de terörün bitmediği gibi istihbarat örgütlerinin de etkisinin arttığını savundu.

“Bütün ülkelerin gizli servis ajanları Türkiye’de at koşturuyor. Nasıl bu hale geldik biz? Her yerde bunları görebiliyoruz. Nasıl oluyor, neden oluyor? Almanya’da Fransa’da ABD’de Rusya’da olmayan bir olay neden Türkiye’de oluyor. Bütün gizli servislerin rahatça çalışacakları bir alan mıdır Türkiye? Önce Türkiye kurucu ayarlarına dönmek zorundadır. Kurucu ayarlarına dönmeyen bir Türkiye felakete hazır bir Türkiye’dir. İsrail, Suriye, Irak, İran, Rusya, Libya ile ilişkilerimizi düzeltmek zorundayız.”

Türkiye’nin dış politikasını 180 derece değişmemesi halinde terörü ithal eden ülke olarak devam edeceğini belirten Kılıçdaroğlu, terör konusunda kapalı oturum yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ı göreve çağırdı.

Kayanak: http://www.amerikaninsesi.com/content/davutoglu-pkkyi-isaret-etti/3236262.html

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat