facebook twitter googleplus

Muharrem İnce Cumhurbaşkan seçim startını Yalova'dan verdi

Politika

2018-07-30 15:07:25


CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran’da yapılacak olan seçim startını, memleketi Yalova’dan verdi. Babasının mezarını ziyaret edip, annesi Zekiye İnce'nin elini öperek helallik alan İnce, mitingte bir avukattan gelen mesajın kendisini ağlattığını söyledi.

 

 

İnce'nin bahsettiği avukat kalabalık içinden bulundu. Devlet Bahçeli'nin “MHP'ye en husumet besleyen kişiyi seçtiler” sözüne yanıt veren İnce, “Bakın ona cevabı Yalovalılı ülkücüler verir. Yalova'da ikinci seçimlerde bize oy verdiler. Görüşmeleri ben yaptım” dedi. Sosyal medyada kendisi hakkında yapılan yorumları da yakından takip ettiğini belirten İnce, bir kullanıcının kiracısını evden çıkarmak isteyen ev sahibi gibi yaptığı  “ Sarayı hemen boşalt Yalova'dan abim gelecek ” paylaşımını okudu.

Kendimin değil bütün sülalemin de mal varlığını açıklayacağım”

İnce pazartesi, günü mal varlığını da açıklayacağını belirterek “Herkes bilsin neyim var neyim yok. Sadece kendimin değil bütün sülalemin de mal varlığını açıklayacağım” dedi. İnce'nin Yalova'daki seçim çalışmalarına Cumhurbaşkan seçim start açıklamasına çok sayıda Milletvekiliyle birlikte yüz bin kişi katıldı.

 

 

 

İnce, seçildiği takdirde en kısa sürede parlamenter sisteme geçeceklerini belirtti.

Eşim nasıl hissediyorsun heyecanlı mısın dedi? Kazanacağına inanıyor musun dedi? Evet dedim. Kendimi şöyle tanımlıyorum: 80 Milyonun yükü omuzlarımda. Genç bir kadın avukat mesajıyla beni ağlattı. Mesaj şu: “Tam her şey bitti derken, bunlar bu memleketi sattı derken, yeniden gönlüme bir ışık doğdu. 24 Haziran’da cübbem arabamda talimatınızı bekliyorum. İnce, seçildiği takdirde en kısa sürede parlamenter sisteme geçeceklerini belirtti.

 

 

 

Gel erkekçe yarışalım

‘Karamollaoğlu’nun, Akşener’in imzasıyla uğraşma. Demirtaş’ı hapiste tutma; Gel erkekçe yarışalım’

Sarayı üniversite yapacağım

‘Alevilere devlet yardım etmiyor. Olmaz böyle kardeşlik. Dün hayatımda ilk kez rozetimi çıkarıp Genel Başkan’a teslim ettim. O rozeti Cumhurbaşkanı olduğumda 80 milyonu kucaklamak için çıkardım. Sarayı üniversite yapacağım

Sayın Bahçeli şehitlere kelle diyeni partini yaslıyorsun. İtirazım sanadır.

Önce içeride birlik. Kürtle Türkü Çanakkale’de olduğu gibi kol kola yapacağım. Turump’a Putin’e sonra sıra gelecek. Dün yine üzen bişey oldu. Bahçeli benim MHP’ye husumet beslediğimi söylemiş. Bakın ona cevabı Yalovalılı ülkücüler verir. Yalova’da ikinci seçimlere bize oy verdiler. Görüşmeleri ben yaptım. Sayın Bahçeli şehitlere kelle diyeni partini yaslıyorsun. İtirazım sanadır.

339 gün Yalova’da konaklamıştır.

Bu kendi 19 Ağustos 1929’da kaderi değişmiştir bu şehrin. Atatürk 339 gün Yalova’da konaklamıştır. Türk Dil Kurumunun temellerini burada atmıştır. Kuran’ın Türkçeleştirme çalışmaları burada yapılmıştır. İran Şahını, İngiliz Kralını, Afgan Kralını burada ağırlamıştır. Tarih tekrarlıyor. Dün bu Yalova sokaklarında rahmetli İsmail Cem’in vekil olduğu dönemde ben de bir genç olarak el broşürlerini dağıttığımı biliyorum.

Çankaya Köşk’te oturacağım’

36 yıl sonra rozetini çıkardım genel başkanıma teslim ettim. Partinin Cumhurbaşkanı olmaz. Beni seçtiğinizde en kısa sürede parlamenter sisteme geçeceğiz. O sarayda asla oturmayacağım. Orayı ben aslında iyi bir emlakçı arıyordum satacaktım ama. Milletvekili arkadaşlar karşı çıktı. Orayı yüksek puanlar almış öğrencilere üniversite yapacağım. Ben de Çankaya Köşkü’nde oturacağım.

Saray boşalt Yalova’dan abim gelecek

Muharrem İnce bu işi başarabilir mi? Bakın anlatayım. Ben milletvekili olarak ondan 5 ay önce milletvekili oldu. Ben ondan kıdemliyim. 16 senelik milletvekiliyim. Sonra benim diplomam var daha ne olsun. Bu çocukların zekâlarına güveniyorum. Akşam sosyal medyayı dolaştım. Bakın ne yazmış, kiracısını çıkarmak isteyen ev sahibi gibi, ‘Sarayı hemen boşalt Yalova’dan abim gelecek.” Açıklamalarını yaptı.

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat