facebook twitter googleplus

R.T. ERDOĞAN GERÇEKTE KİMDİR

Politika

2018-08-18 19:52:19
R.T. ERDOĞAN GERÇEKTE KİMDİRTürkiye’de kökenleri en çok merak edilen, araştırılan ve önyargılarla yorumlanan suçlanan bir kişi Recep Tayyip ERDOĞAN'ın soy kimliğidir.
İLGİLİ HABERLER
CHP ÜMRANİYE İLÇE BAŞKANLIĞI YSK YA İTİRAZ DİLEKCESİ VERDİ
Türkiye’de kökenleri en çok merak edilen, araştırılan ve önyargılarla yorumlanan suçlanan bir kişi Recep Tayyip ERDOĞAN'ın soy kimliğidir.

Türkiye’de kökenleri en çok merak edilen, araştırılan ve önyargılarla yorumlanan suçlanan bir kişi Recep Tayyip ERDOĞAN'ın soy kimliğidir.

Onun Rum mu? Ermeni mi ? Gürcü mü ? Yahudi mi ? olduğu hakkındaki görüşler tartışmalar yoğundur. Bu kadar yoğun tartışmalara rağmen de kendisi çıkıp apaçık bir açıklama Yapmıyor. Yapamıyoor. Neden?

-Kurtuluş yıllarında 13 kasım 1918 de İşgal kuvvetlerinin işgaliyle birlikte RİZE merkezli o bölgede RUM lar isyan ettiler RUMPONTUS hükümdarlığı kurdular . BAĞIMSIZLIK ilan ettier. 13 kasım 1918 den 15 aralık 1925 yılına kadar BAĞIMSIZ DEVLET olarak yaşadılar. 1925 Yılına kadarda kendilerini yönettiler. Devlete vergiyi kestiler, OSMANLI'ya askere gitmeme kararı aldılar. POTAMYA denilen bölge de buraya dahildi.

-1923 de Ülke işgalden kurtulduktan sonra ATATÜRK'ün emriyle HAMİDİYE savaş gemisi 15 aralık 1925 denizden buraları bombaladı, karadan da TÜRK ordusu tarafından kuşatıldı ve RUMPONTUS hükümdarlığı yıkıldı. İstiklal mahkemesi kuruldu pek çok isyancı asıldı kesildi sürgün edildi.. Çok meşhur şu sözlerde o zamandan kalmadır. Atma hamidiye atma : Vergüda verecüük., Askerda edecüük, Şapkada giyecüük. Bu tarihi gelişmenin tabii sonucu olarak Bizans Pontus Rumlarının “POTAMYA” adını verdiği bölgenin adı Türkleştirme hareketi sonrası adı GÜNEYSU oldu.

-Osmanlı Arşiv araştırmacısı ve uzman Muhammed Safi’nin Osmanlı Arşivinde bulunan 1850 tarihli Rize Tahrir-i Öşür defteri bu konuda ayrıntılı bilgiler vermektedir. Osmanlı yönetimine bağlı memurlar acil askeri ihtiyaçlardan dolayı Rize köylerini dolaşarak mahalle ve köylerde hanelere uğrayarak isimleri deftere yazdılar. Aynı defter içinde O zamanki adı POTAMYA nın “Karye-i Pulihoz Kaluharaf” köyü başlığı altında yazılanlar günümüzde Güneysu ilçesi Dumankaya köyünde yaşayanlardır. Bu köyün 1800 yıllarında tamamı hıristiyan iken 1900 lü yılların başında köyün inanç durumu yarısı müslüman yarısı hıristiyandı .

-Dumankaya köyü de R.T. ERDOĞAN’ın ve atalarının köyüdür. R. T. ERDOĞAN’ın nüfus kayıtlarında BABA Sülalesinin RUM kökenli HIRISTİYAN Eşkiya MEMİŞ sülalesinden olduğu, ve baba tarafının isimleri genelde RUMCA olduğu sabittir. (R.T.ERDOĞAN'ın dedesinin adı TEYUP gibi).

-Anne soyunun ise GÜRCİSTAN Tq'varcheli şehrine bağlı BAGATA kazsından YAHUDİ bir aile'den geldiği ve ANNE tarafında Havuli, Farfuli ve Fatuli gibi gürcüce isimlere rastlanıldığı. ’Ahmet ve Yunus ERDOĞAN’ın ana adı Havuli'dir. R.T ERDOĞAN'ın annesi olan Vesile ERDOĞAN’ın ana adı Fatuli’dir. FATULİ ERDOGAN’ın ana adı Farfuli'dir. Bu Kazanın nüfus yapısı genelde hırıstiyan ve Yahudidir.

*R.T.ERDOĞAN 6 kasım 2002 tarihinde Yunan Başbakanı SİMİTİS ile 2 saat tercümensız ve kriptosuz. (Tutanaksız) başbaşa görüştüler. Görüşme sonrası Gazeteciler Erdoğan'a sordular. Efendim siz İNGİLİZCE bilmiyorsunuz. Simitis TÜRKÇE bilmiyor. İki saat süreyle hangi dil ve lisanla konuşup görüştünüz. neleri konuştunuz dediler. Erdoğan da ben çocukken Bir RUM un fabrikasında işci olarak çalışmıştım. Orada RUMCA öğrenmiştim. RUMCA konuştuk görüştük anlaştık dedi. PEKİ ne görüşüp konuştunuz anlaştınız neden saklıyorsun. neden kayıtlarını tuutturmadın. Yunalıların 10 MEGALO İDEA larını görüşmediğinizi ona hizmet sözü vermediğini EGE adalarını vermediğini nerden bilelim !!

-Size sorarım. Haydi çocuğunuzu bir rum fabrikasında 5 sene çalıştırında sonunda bir devleti temsilen bir devlet başbakanıyla görüşüp konuşup anlaşacak kadar dil lisan öğrenebilsin de görelim. Ben çalışırsam öğrenirim diyebilen var mı ?

- HEPİMİZİN , HERKESİN BİR SOYU SOPU VARDIR. GEREKTİĞİNDE HER İNSAN KENDİ SOY SOUPUNU YALANSIZ DOLANSIZ APAÇIK SÖYLEMELİDİR. SAKLARSA GİZLERSE AYIPTIR. İNSAN NELERİ SAKLAR GİZLER, NİÇİN SAKLAR GİZLER. İŞTE SORUNUMUZDA TAM BURADADIR.. 

-Adama sorarlar. SEN YUNANİSTAN'A TÜRKİYE'NİN BAŞBAKANI SIFATIYLA GİTTİN. NEDEN TERCÜMANSIZ VE KRİPTOSUZ 2 SAAT BAŞBAŞA GÖRÜŞTÜN. NEYİ PAZARLIK ETTİN??? 16 adayı mı verdin ? ANADİLİNİN RUMCA OLDUĞUNU NEDEN NİÇİN SAKLIYORSUN?

-R. T . ERDOĞAN'IN TÜRK'LÜKLE ANADAN VE BABADAN ASLA BİR İLİŞİĞİ YOKTUR. KAN BAĞI YOKTUR. ANA TARAFINDAN YAHUDİ KÖKENLİ GÜRCİSTANLIDIR. BABA TARAFINDAN PONTUSLU RUM DUR. TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE SADECE VATANDAŞLIK BAĞI VARDIR.

-R.T. ERDOĞAN'ın eşi EMİNE ERDOĞAN Siirt'li ARAP soyundandır. R.T.ERDOĞAN'ın Çocuklarının dahi TÜRK'lük ile bir illiyet ve kan bağı yoktur. Sadece vatandaşlık bağları vardır..

-11 AĞUSTOS 2004 tarihinde GÜRCİSTAN ziyaretinde Gürcistan devlet başkanına "“Ben de Gürcü'yüm, ailemiz Batum'dan Rize'ye göç etmiş bir Gürcü ailesidir.” demiştir. 

16 nisan 2011 tarihinde GÜNEYSU ilçesine gittiğinde kendisini "POTAMYAYA HOŞGELDİN POTAMYA'nın gururusun" diye karşıladıkları halde itiraz etmememiştir.. hoşlanmıştır...

-Eskiden azınlıklar isterlerse askerlik yaparlardı. İstemeyenler ben azınlığım askerlik yapmak istemiyorum dediğinde askerlik yapmıyordu. R.T.ERDOĞAN ın babası Ahmet Erdoğan'ın askerlik yaptığına dair hiç bir kayıt yoktur. Askerlik yaptığını nerede yaptığını bilen duyan varmı ?

Derleyen : Muammer EKER
Editör notu: Bizler insaların kimlik ve kökennlerine önem vermeyiz aldığımız siyasi kültür ve ideolojimiz buna şiddetle karşı çıkar. Ancak bu paylaşımı bahsedilen kişinin tam tersini düşündüğünden kuşkulandığımız için yaptık.

Kaynak: https://www.gazeteinsan.com/2017/01/rt-erdogan-gercekte-kimdir-turkiyede.html

 

 

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat