facebook twitter googleplus

Mehmet Yıldız; “Metropol kentte Alevi Bektaşi kültürünü yaşatmaktır amacımız.”

Politika

2018-09-04 11:20:54


Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çekmeköy Şubesi  Cemevi  başkanı Mehmet  Yıldız  vakfın kuruluşundan bugüne kadar  faaliyetlerinin ve inşaatın tamamlanılması  noktasındaki  projeleri hakkında ve  kurumu adına önemli açıklamalar yaptı.

“Cemevi inşaatının tamamlanılarak kültürel inancımızın eğitiminin verilmesi sağlanılmasıdır.”

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çekmeköy Şubesi  Cemevi  başkanı Mehmet Yıldız ; ülkemizde ve ilçemizde birliğin ve dirliğinin yaşatılmasıdır amaç. Çalışmalarımızın kalıcılığının ve devamlılığının sağlanılması için Cemevi Vakfı inşaatının tamamlanılarak kültürel inancımızın eğitiminin verilmesidir.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız ile birlikte vakfı ziyaret etmekteler. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz başkanlık makamı tarafında mevcut 1760 metre kare arsa yerini Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çekmeköy Şubesinin yerini 25 yıllık kulanım hakkını bizlere tahsis etmiştir. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz başkanlık makamı adına her dâim maddi ve manevi desteklerini esirgemeyerek, bizlerin yanımızda olduğunu belirterek ziyaretlerine devam ettirmektedir.

“Metropol kentte Alevi Bektaşi kültürünü yaşatmaktır”

Ataşehir belediye başkanı Battal İlgezdi ilk ziyarettinde yağmurlu bir gündü, oturduğu yerden çatıdan yağmur suyu damlaması sonrasında kısa zaman içinde Battal İlgezdi tarafından Cemevi Vâkıfımızın kaba inşaatı 577 metre kare olan giriş bölümü yemekhane yaptırıldı. Toplantı salonu ve cenazelerimiz için morg yerimiz tam teşekküllü tamamlanılarak hizmetini devam ettirilmekte. Toplam alan 1760 metre kare arsa üzerinde kaba inşaat halindeki 492 metre kare yer tamamlanıldığında içinde misafirhane olmakla beraber, semah, saz, kuran vs. gibi eğitimlerin verilerek yönetim kurulumuzla birlikte metropol kente Alevi Bektaşi kültürünü yaşatmaktır. Buranın tamamlanılması için proje çalışmalarımızı  ilerleyen günlerde yönetim kurulunda arkadaşlarımızla  birlikte resmi kurumlara ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz.

Cemevi lokma verme konusundaki yaptığı açıklamasında başkan Mehmet yıldız, “Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çekmeköy Şubesi Cemevi  lokma vermek için her gün ve hafta sonları yurttaşlarımızın kendileri kurumumuzda adak ve benzeri lokmalarını dağıtmaktalar.

Muharrem ayında önümüzdeki günlerde 12 gün boyunca  vakfımızda ve ülkemiz genelinde bütün yurttaşlarımızla birlik başlanılarak iftar lokmaları verilecektir. Açıklamalarını yaptı.

 

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat