facebook twitter googleplus

Aktürk: Belediye başkanlık adaylığı açıklamasında ne yapmaya çalışıyor?

Politika

2018-10-21 21:09:45


CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk, 2019’da yapılacak yerel seçimde belediye başkan aday adaylığını Ümraniye CHP İlçe Binası’nda partililerin katılımıyla basın açıklaması niteliğinde kamuoyuna açıkladı.

Ümraniye ilçe başkanı, belediye başkan aday adaylığını açıklamasında Cafer Aktürk, “31 Mart seçimlerinde Ümraniye’yi kazanacağız, 1 Nisan’da görevi devir teslim alacağız ve 2 Nisan’da da benim doğum günümü belediyede kutlayarak bayrağımızı dikmiş olacağız.”

Cafer Aktürk, adaylık noktasında ön seçimle ilgili yaptığı açıklamaları üzerine konuşması salonda tepkilerle, konuşmalarla kesilerek partililerin soru ve cevaplarıyla devam etme sürecinde bilgilendirme amaçlı yapılan toplantıda ilçe başkanına şu soru soruldu. Aktürk: Belediye başkanlık adaylığını açıklamasında ne yapmaya çalışıyor?

Salonda katılımcıların toplantıyı terk etmeye başlanıldığı gözlemlenildi.

Basının soru sormak istemesi üzerine başkan söz vereceğini açıklayarak konuşmalarına kısa bir süre devam ettikten sonra  toplantının bittiğini açıklamasından sonra kürsüden ayrılmak üzere iken; yine basına söz hakkı vermediniz değişen hiçbir şey yok denilmesi üzerine mecbur kalmışçasına yüzeysel olarak kürsüye tekrar dönerek basının sorusunu dinleyip kısa kaçamak yanıtlar vererek salondan ayrıldı.

“İl başkanlığı ve genel merkez tarafından kesinleşmesiyle, adaylık açıklamamızı gerçekleştireceğiz.”

Aktürk, “Bayrağı dikmekten bahsetmeye çalışıyorum.”

Partili Katılımcılardan bayrağı dikme açıklamasına yanıt: “Başkanım ben doğdum doğalı o bayrağı oraya dikmeye çalışıyoruz.”

Cafer Aktürk, “Bugün burada sizlere çok açık net sizlere attığım mesajda da sizleri bilgilendirmeyle ilgili mesaj attım. Adaylık açıklaması değil, burada buna yönelik zihniyetimi açıkladım. Ümraniye’de belediye başkanlık aday adaylık açıklamamızı da İl başkanlığı ve genel merkez tarafından resmi tarihe kadar kesinleşmesiyle, adaylık açıklamamızı gerçekleştireceğiz.”

İki yılın sonuna kadar ilçe başkanı olmanız için oy verdik.

Partili katılımcı soru ve açıklamasında, “Size ilçe başkanlık olmanızda açıktan destek verdim. Arkadaşlarıma ve siyasi çevreme yaptığım açıklamalarımda size neden destek verdiğimi, siz bizlere hiçbir yere aday olmayacağınızı ve yönetiminizden hiç bir kimsenin de her hangi bir göreve aday olmayacaklarının sözünü vermiştiniz.Şu anda ilçe başkanın ilçe başkanlığından istifa etmesi ilçede çok büyük boşluk doğurur. Biz sizlere oy verirken iki yılın sonuna kadar ilçe başkanı olmanız için oy verdik. Bir buçuk yıl sonra görevinizden ayrılın diye size oy vermedik.”

Bütün siyasi geleceği ilçe başkanlığıyla kitlenmiş gelecek yok.

İlçe başkanı yanıtı Cafer Aktürk, “ On aylık ilçe başkanı değilim, bugüne kadar gelinen bir süreç var. Siyaset insan işidir, benim prensip kararım işi yapmak için değil, neden başlanıldığı benim için yeterlidir. Bir ilçe başkanı yöneticisini veya herhangi birisini belediye meclis üyesi iddiasıyla yürüyemiyorsa onun düşünme ve elde etmede de hakkı yoktur. Bir iddiayla ortaya koyması lazım. Benim hayal dünyamda bütün siyasi geleceği ilçe başkanlığıyla kitlenmiş gelecek yok.”Açıklamalarıyla devam edilen toplantı hararetli konuşmalarla sonlandı.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat