facebook twitter googleplus

Can Kıran; “Cumhuriyet, Türk milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.”

Politika

2018-10-30 10:52:56


CHP Ümraniye ilçe başkanlığı tarafından Haldun Alagaş Spor Kompleksi önünde 29 Ekim Cumhuriyetin kuruluşunun 95.ci yılında meşaleli, bando ekibiyle birlikte ve Atatürk posteriyle başlanılan yürüyüş halkın katılımıyla coşkulu bir şekilde ilçe başkanlığı önüne kadar yürünüldü.

29 Ekim Cumhuriyetin kuruluşunun 95.ci yılı program açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra başlanıldı.

CHP Ümraniye ilçe başkanı İbrahim Can Kıran günün anlam ve önemi hakkında

 açıklamaları devamında CHP genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel ülke gündemiyle ilgili önemli açıklamalarıyla devam eden program yöresel halkoyunları, Ümraniye meydan sanatçıları, Sanatçı Ozan SNR Grubuyla birlikte marşlar ve rak müzik şarkılarıyla, katılımcıların sloganları ve coşkulu oyunlarıyla, 29 Ekim Cumhuriyetin kuruluş dönemiyle ilgili slayt belgesel gösterimle program sonlandı.

CHP Belediye başkan adayları ve eski ilçe başkanları, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.

Cumhuriyet, Türk milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

29 Ekim Cumhuriyetin kuruluşunun 95.ci yıldönümünde günün anlam ve önemi hakkında  program açılış konuşmasında CHP Ümraniye ilçe başkanı İbrahim Can Kıran,“Bugün,  29 Ekim 1923’de ilan edilen Cumhuriyetimizin yıl dönümünün arifesindeyiz.Büyük Atatürk’ün tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmış ve başlatmış olduğu kurtuluş savaşımızın zaferle sonuçlanmasından sonra,29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

 Cumhuriyetin ilanı ile “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir ”

 Cumhuriyet, etnik ve dini ve dini tüm ayrımları ret ederek, her bir vatandaşımızın fikir özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle bütünleştirmeyi başarmıştır. Cumhuriyet bize birey olma imkânını sağlamış ufkumuzu açmış, yaratıcı gücümüzü ortaya çıkarmıştır. Bireyi modern dünyanın kavram ve değerleriyle tanıştırmıştır.   

Cumhuriyet rejimi demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur. Cumhuriyetin ilanı ile “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir ” kuralı, artık devlet yönetiminde, şekliyle yerini almıştır.

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95.Yıl dönümü kutlu,mutlu ve daim olsun.  Bugün kimsesizlerin kimsesi, insanın toplumda birey olarak kabul edilmesini sağlayan, birey hak, hürriyet ve şahsiyet kazandıran Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95.Yıl dönümü kutlu, mutlu ve daim olsun.

Adaletsizliğin, hukuksuzluğun, siyasi krizlerin çaresi demokrasi ve Cumhuriyettir.

 Hal böyleyken Adalet ve liyakatten sapmalar sonucunda Cumhuriyetimize ve demokrasimize kast eden alçaklar Cumhuriyet tarihimiz boyunca iç ve dış tehditlerle oluşturmuşlardır. Türk milleti tarihi boyunca bu tehditlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde sergilemiştir. Bu duruşu hep korumuştur ve korumaya devam edecektir.Adaletsizliğin, hukuksuzluğun, siyasi krizlerin çaresi demokrasidir, Cumhuriyettir.

Nitekim son yıllarda gerek olağan üstü halde gerekse tek adam rejiminde ülkenin geldiği durum ortadadır. Bu yaşananlar bize gösteriyor ki Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet rejimi ülke için vazgeçilmez yönetim şeklidir.

 Yaşasın Cumhuriyet!

 Ulu önder Atatürk; “Tarihi yaşadığımız gibi yazdık, fakat geleceği Cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet lazımdır ”demiştir. Sonrasında “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, O’nu yükseltecek sizleriniz.” Diyerek biz gençlere emanet etmiştir.

Toplumun genç bir bireyi ve ülkenin kurucu partisi, Cumhuriyet Halk Partisinin Ümraniye ilçe başkanı olarak yüksek sesle ve net bir şekilde tekrarlıyorum ki, Ey büyük

Atatürk! açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime and içerim.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşların, kurtuluş savaşı sırasında ve Cumhuriyet tarihimiz boyunca vatanı ve milleti için şehit olan tüm kahraman Mehmetçik ve sivil şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Cumhuriyet!..” Açıklamalarını yaptı.

 Onursal Adıgüzel: “Cumhuriyet Emperyalizme karşı tam bağımsızlık

 mücadelesidir.   

 Ülke gündemle ilgili önemli açıklamalarında CHP genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel, “ 95 Yıl önce ‘Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz ’diyerek müjdelenen. Kimsesizlerin kimsesi  Cumhuriyettir.16 Mayıs 1916’da İstanbul’dan Samsun’a hareket eden ve milyonlarca vatan sevdalısıyla Anadolunun bağımsızlığını, özgürlüğünü kurtaran başta M.Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla ve şükranla anıyorum.

Cumhuriyet Emperyalizme karşı tam bağımsızlık mücadelesidir. Cumhuriyet demokrasidir, eşitliktir, özürlüktür ”dedi.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156670045339361&set=ms.c.eJxlkskNBEEIAzMaQWOu~%3BBNbaR8jTfXXKsAG3Dyr2kzhoSh~%3B~%3BFUyYr~_KhowOlapEVXZDCWfnUKNPr8C07KukhQvK7MWwz3awyuryY2Q0YoqLSTFFXw4LitZFphPMNB32cqsdxelJz23OKh9mb6OS1y2MSWPocPIwxeGs0ZKZw1lFP8Mdph06nGHnLf6GG29RvvwW4~%3BQ9FxP~%3B7D8~%3BL6kt.bps.a.10156670042789361&type=3&theater

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat