facebook twitter googleplus

“İran Cihad İlan Etti”

Politika

2018-11-25 20:48:29


Ruhani: ‘ey müslümanlar ABD’ye birleşin’
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ‘suçlulara karşı kırmızı halılar sermek yerine’ dünya genelindeki Müslümanlara Amerika’ya karşı birleşme çağrısında bulundu.
‘İslam’a hainlik olur’
“Amerika’nın liderlik ettiği Batı’ya boyun eğmek dinimize ve bu dinin gelecek nesillerine hainlik olur” diyen Ruhani, “ya suçlular için kırmızı halılar sereceğiz ya da güçlü bir şekilde adaletsizliğe karşı duracak, Peygamberimize, İslam’a bağlı kalacağız” ifadelerini kullandı.
Ruhani’nin başkent Tahran’da yaptığı bu konuşma televizyondan canlı yayınlandı. Ruhani’nin kırmızı halılar sermek ifadesiyle Washington’la yakın ilişkileri olan Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkelerini ima ettiği tahmin ediliyor.
‘İsrail kanser gibi’
Konuşmasında İsrail’i de hedef alan Ruhani, bu ülkeyi sahte rejim olarak niteledi. Israil’in Batılı ülkeler tarafından yaratıldığını belirten Ruhani, bu ülkenin kuruluşunu da kansere benzetti.
“Suudi vatandaşlarının teröre, saldırganlığa ve super güçlere karşı çıkarlarını korumaya hazırız” diyen Ruhani “bunun için 450 milyar dolar da talep etmiyoruz” dedi. Ruhani, 450 milyar dolarla Suudi Arabistan’ın Amerika’yla yaptığı silah anlaşmalarını kastediyor. Uzmanlar iki ülke arasındaki silah anlaşmalarının tutarının bu rakamı tutmadığını belirtse de geçen hafta Başkan Donald Trump Riyad’la ülkesi arasındaki anlaşmaların tutarının 450 milyar dolar olduğunu kaydetmişti.
İran ve Suudi Arabistan bölgede birbirlerine rakip iki ülke. İki ülke Suriye, Yemen’deki çatışmalarda farklı taraflara destek veriyor. Riyad ve Tahran ayrıca Irak ve Lübnan’da da farklı siyasi grupları destekliyor.

 

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat