facebook twitter googleplus

EYT sorunu ne zaman çözülecek?

Politika

2018-12-29 22:13:07


Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusu yıllardır çözülmeyi bekleyen sorunlar arasında yer alıyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusu yıllardır çözülmeyi bekleyen sorunlar arasında yer alıyor. Siyasetçilerinde vaatleri arasında yer alan ama bir türlü çözüme  kavuşmayan EYT konusunda çözüm arayışları güç birliği toplantıları ile sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a yöneltilen EYT sorununa ilişkin düzenleme beklentisine cevap olumsuz gelmişti.

Prim gün süresini doldurmasına karşın yaş şartını sağlayamadığı için emekli olamayan yüz binlerce kişi, TBMM'de emekli olmalarını sağlayacak düzenlemenin hayata geçmesini bekliyor. Konuya dair yıllardır beklenti içinde olan vatandaşlar, son aylarda çalışmalarına hız verdi.

EYT'DE SON DURUM NEDİR?
Emeklilikte yaşa takılanlar EYT için erken emeklilik süreci TBMM'de bugün gündeme gelmedi. Şu anda hükümetin gündeminde de bu konu yok. 2019 yerel seçim öncesi sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Konu ile ilgili hükümet kanadından gelen son açıklamalar ve yeni gelişmeleri bu haberimizde derledik.. İşte EYT ile ilgili yapılan son açıklamalar...
ÇALIŞMA BAKANI'NDAN SON  EYT AÇIKLAMASI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “emeklilikte yaşa takınlarla ilgili bir çalışmanın gündemlerinde olmadığını söyledi. Selçuk, bir kavram karmaşası olduğunu, yaş sınırının emekli olabilmek için gerekli şartlar arasında yer aldığını dile getirdi. “Emeklilikte yaşa takılmanın yanlış bir kavramsallaştırma olduğunu çünkü emekliliğin olmazsa olmazının belirli bir yaşı tamamlama olduğunu dile getiren Selçuk, Dünyada emeklilik için bir yaş sınırı mevcut.” demişti.

Kaynak: https://www.star.com.tr/guncel/eyt-son-dakika-gelisme-torba-yasada-tbmm-erken-emeklilik-bekleyen-yasa-takilanlar-eyt-yasasi-son-durum-gelismesi-bugun-haber-1421099/

 

 

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat