facebook twitter googleplus

Kulak Burun Boğaz Op. Dr. Orhan Alan Burun Estetiği, Burun Ameliyatı Üzerine Önemli Açıklamaları

Politika

2019-06-20 22:32:43


 

Burun mimarisi, yüz gençleştirme KBB Op. Dr. Orhan Alan sağlık sektörü alanında Türkiye’de ilklerde olan,ciddi ve titiz ekibiyle KBB üzerine Haberin Sesi Gazetesine, Bağdat Caddesi No:270 Ak Apartmanı Caddebostan Kadıköy-İstanbul adresinde bulunan muayenehanesinde faaliyetleri hakkında açıklamalarını yaptı. 

 

 

Burun Ameliyatı

Estetik ve fonksiyonel burun ameliyatları genellikle 2 saat sürmektedir. Hastalara genel anestezi uygulanır.

Hastanın estetik ameliyatı dışında burun sağlığıyla ilgili problemleri varsa ilk olarak bunlar düzeltilir. Fonksiyonel bir burun oluşturduktan sonra, gerektiğinde çıkarılan kıkırdaklar da kullanılarak hastanın burun estetiği tamamlanır.

Açık ve kapalı teknik olmak üzere genel olarak iki tipte burun estetiği ameliyatı uygulanmaktadır.

Açık teknikte; daha iyi bir görünüm ve cerrahi kolaylık bulunmaktadır. Kapalı tekniğe göre ödem biraz daha fazla olur, bir de burnun ucunda alta doğru belli belirsiz bir iz görülebilir.

Kapalı teknikte; burnun iç kısmından ameliyat yapılır. Herhangi bir iz oluşmaz. Ödem ve kanama biraz daha az olur.

Op. Dr. Orhan Alan, hastanın durumuna ve beklentisine uygun olarak hangi teknik gerekli ise her ikisini de çok kolaylıkla yapmaktadır. Genelde hekimler sadece bir tekniğe alışmıştır; sürekli onu yaparlar. Diğer tekniği yapmakta zorlanırlar.

Burun Ameliyatının Yaşı

Estetik burun operasyonu yaptırmak için en erken yaş, hem anatomik olarak burun gelişimin hem de ruhsal yapının olgunlaştığı, sağlıklı kararların alınabildiği 18 yaş olmalıdır. Daha erken yaşta yapılan ameliyatlar hem sağlık açısından hem de psikolojik açıdan riskli olabilir. Daha yaşlı bireylerin durumu, yaşa göre farklılık göstermektedir.

Burun estetiğinin yaşı günümüzde 18 yaş sınırının çok altına düşmüştür. Beden büyümesi durmadan ve organlar gerçek boyutlarına ulaşmadan, bilinçsiz aileler ve hekimler tarafından yapılan bu ameliyatlar, burun kemiğinin şeklini bozabilir ve kıkırdağa zarar verebilir.

 

 

Burun Tipleri

Büyük Burun
Yüze oranla geniş ve yan profilden bakıldığında olması gerekenden daha büyük burun tipleridir. Bu tip burun şekilleri burun estetiği ameliyatı ile yüzün şekil ve uzunluğuna uygun daha uyumlu, kibar, daha küçük, doğal ve fonksiyonel burun haline getirilmektedir.

Uzun Burun
Tüm burunu ya da sadece burun ucunu kapsayan şekilde fazla çıkık şeklinde duran burun tipleridir. Bu tip burun şekilleri burun estetiği ameliyatı ile çene ucuna orantılı bir şekilde estetik ve fonksiyonel bir burun haline getirilmektedir.

Kısa Burun
Özellikle yan profilden kendini belli eden burun kemiklerinin ve burun yapısının kısa ve küçük olması sonucu oluşan burun tipleridir. Bu tip burun şekilleri burun yapısına uygun ve burunu uzatmaya yönelik burun estetiği operasyonları ile estetik ve fonksiyonel bir burun haline getirilmektedir.

Çıkık Burun
Öne doğru aşırı çıkık olan ve fazlasıyla görülen burun tipleridir. Bu tip burun şekilleri burun estetiği operasyonları ile kolaylıkla daha küçük ve yüz ile orantılı bir hale getirilmektedir.

Sarkık Burun
Kıkırdak desteğinin az oluşması sonucu olması gerektiğinden daha aşağıda ve konuşmayı nefes alıp vermeyi etkileyen burun tıkanıklığına yol açan burun tipleridir. Özellikle sağlık açısından estetik ve fonksiyonel burun ameliyatları gerektiren bir durumdur.

Kemerli Burun
Burun sırtında yan profilden bakıldığında burunu ikiye bölen bir görünüm veren burun tipleridir ve ülkemizde sık görülmektedir. Bu tip burun şekilleri burun kemerinin düzleştirilmesi sonucu sağlıklı ve estetik bir görünümü kavuşmaktadır.

Aşırı Kalkık Burun
Daha önceden burun estetiği ameliyatı olmuş aşırı kaldırılmış ve burun sırtı aşırı oyulmuş hastalarda görülen burun tipleridir. Bu tip burunlar kötü bir görüntünün yanında sağlık sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Bu tip burun şekilleri burun yan duvarlarını ve burun sırtını güçlendirmeye yönelik burun estetiği operasyonları ile yüz ile uyumlu ve sağlıklı bir burun haline getirilmektedir.

Eğri Burun
Önden bakıldığında sağa ve sola doğru, C ya da ters C, S yada ters S şeklinde burunun orta hattında açı oluşturan burun tipleridir. Özellikle nefes yolunun açılması için hem fonksiyonel hem de estetik burun ameliyatları bu burun tipleri için gerekmektedir.

 

 

Burun Ameliyatı Öncesi

Amaliyat öncesi açıklaması Op. Dr. Orhan Alan, “ Bireylerin, burun estetiği ameliyatı öncesi neden bu ameliyatı olmak istediklerini sağlıklı bir şekilde düşünmeleri ve tartmaları, ameliyattan sonra beklentilerini saptamaları ve bunları doktoruyla paylaşması gerekmektedir. Her burun estetiği ameliyatı, kişinin mevcut burun yapısı, burnunun yüzüyle olan orantısı ve hastanın makul istekleri doğrultusunda, kişiye özel bir planlama ile yapılmalıdır.

Hasta ile ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası süreç hakkında detaylı olarak konuşmak, doktor – hasta arasındaki iletişimi sağlıklı kurmak çok önemlidir. Bu noktada hastanın beklentileri ve ruhsal durumu hakkında samimi olması, cerrahın ise hasta için mümkün olan sonuçları net bir şekilde anlatması gerekmektedir.

Op. Dr. Orhan Alan, burun ameliyatı öncesi hastalarını ameliyatta kullanılacak olan anestezi ve ameliyat tekniği, ameliyatın yapılacağı ortam, maliyet ve ameliyatın olası riskleri ve diğer konular hakkında aydınlatmaktadır.

Ameliyattan önce hastaların, daha önceden yaşadığı burun tedavisi, burun ameliyatı, varsa solunum güçlüğü ve alerjik konuları cerrahına anlatması, sürekli kullandığı ilaçlar varsa bunları paylaşması, sigara-alkol kullanımı hakkında cerrahını bilgilendirmesi gerekmektedir.

Ameliyatı yapacak olan cerrah ise ameliyattan önce yeme-içme, sigara-alkol tüketimi gibi alışkanlıklar konusunda hastasını uyarmalı, ameliyata nasıl hazırlanması gerektiği hususunda bilgiler vermelidir. Hasta tarafından bu bilgilerin harfiyen yerine getirilmesi, ameliyatın hem hasta hem de cerrah açısından daha rahat ve sağlıklı geçmesini sağlayacaktır.

Op. Dr. Orhan Alan ameliyat öncesi hastalarına, ameliyattan önceki gece uykularını iyi almalarını, kendilerini strese sokmamalarını ve rahatlatmalarını, ameliyata rahat kıyafetlerle gelmelerini, erkekler için bıyıklarını kesmiş olmalarını, bayanlar için küpe, kolye vb. takıları çıkarmış olmalarını ve ameliyattan sonra eve dönerken yanlarında onlara refakat edecek birisinin olmasını tavsiye etmektedir.”

Burun Ameliyatı Sonrası

Amaliyat sonrası açıklamasında Op. Dr. Orhan Alan, “Burun ameliyatından sonraki 2. Gün gözdeki morarmaların ve şişkinliğin en fazla olduğu gün olacaktır. Bu durumun hastaları korkutmaması gerekmektedir. Çünkü takribi 1 hafta içinde bu kötü görüntü kaybolacaktır.

Burun ameliyatını geçirdikten sonra hastaların günlük yaşantısına dönmesinde hiçbir sakınca görmeyen Op. Dr. Orhan Alan sadece hastalarını ağır aktivitelerden kaçınmaları konusunda uyarmaktadır.

Burun tamponları hem nefes alma ve sinüzit ameliyatlarında hem de burun estetik ameliyatlarında çok sık kullanılmaktadır. Bu tamponlar birçok hasta için korkulu rüya olmaktadır. Bunun nedeni, ameliyat sonrası tampon nedeniyle yaşanılan nefes alma problemi ve tampon alınması esnasında yaşanılan ağrılı ve kanamalı süreçtir. Op. Dr. Orhan Alan hastalarını bu sancılı süreçten kurtarmak için kullandığı eriyen tampon ile hastalarını pansuman gibi zaman kaybı ve ağrılı işlemleri minimum süreye indirmektedir. Sıklıkla silikon tampon konulması da gerekebilir. Bu tamponlar kanama riskini azalttığı gibi, hava yollu özel tamponlar olduğu için hasta nefes almaya devam etmektedir.

Burun estetiğinde amaç yüzdeki diğer oluşumlarla uyumlu ve iyi bir nefes alma fonksiyonu olan bir burun oluşturmaktır. Op. Dr. Orhan Alan, doğal görünümlü, başkaları tarafından ameliyat olduğu anlaşılmayan burunların estetik açıdan en iyi burun olduğunu düşünmektedir.”

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Burun Estetiği Üzerine önemli açıklamalarında Op. Dr. Orhan Alan “Kişinin burnunu yüzüyle orantılı hale getirecek, ona doğal ve güzel görünüm kazandıracak tıbbi operasyonlar Burun Estetiği olarak nitelendirilir. Burun estetiğinin amacı herhangi bir sebepten dolayı orantısız olan burun yapısının düzeltilerek kişiye hayalini kurduğu doğal ve güzel görünümü sağlamaktır. Burun ucu kaldırma, burun törpüleme, burun küçültme gibi çeşitleri bulunan Burun Estetiği; hastanın ihtiyaçları doğrultusunda en uygun tedavinin seçilmesiyle gerçekleşir. Estetik kaygıların yanında sağlıkla da doğrudan alakalı olan burun yapısı; burun eti ameliyatı, burun tıkanıklığı, burun kemiği eğriliği ve gibi konularda da tedavi imkânı sağlar. Tüm bu farklılıkları ortadan kaldırmak için yapılan Burun Estetiği, uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır.”Açıklamalarını yaptı.

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat