facebook twitter googleplus

Baraj için 'Atatürk evi'ni yıktılar

Politika

2020-05-02 13:15:12


Kars Sarıkamış ilçe merkezine 26 kilometre uzaklıkta, Erzurum-Kars-Iğdır karayolu üzerinde yer alan Karakurt köyü baraj yapımı nedeniyle mahalle boşaltılıyor. Karakurt köyünde tarihi eserler sular altında kalacak. Karakurt Barajı ve HES Projesi nedeniyle tescilli kültür varlıkları da tehlike altına girdi. Atatürk'ün konakladığı ve yöre halkının 'Atatürk evi' dediği yapı da dün itibariyle yıkıldı.

 

 

Karakurt köyünde birden çok tescilli kültür varlığı bulunuyor. Örneğin bu köyde bulunan ‘Karakurt Kilisesi’ tescilli kültür varlığı. ÇED raporunda tarihi yapılar yok sayıldı, kamu kurumları da bu duruma ses çıkarmadı. Köyde tarihi evler, Urartu dönemi kaya mezarları, eski karakol binası ile Karakurt Kilisesi bulunuyor. 

Karakurt köyünde birden çok tescilli kültür varlığı yanısıra Atatürk'ün konakladığı ev de dün itibariyle yıkıldı. 

Kars Sarıkamış Karakurt köyünde bulunan ‘Karakurt Kilisesi’ tescilli kültür varlığı 21 adet tarihi yapı ÇED raporundaki ifadelerde yok sayıldı, ve  birer birer yıkılıyor. 

Köyde bulunan Atatürk'ün konakladığı ev, çalışma odası ve bazı özel eşyalarınında bulunduğu iddia edilen tarihi taş ev dün iş makinesi ile yıkıldı. 

HES Projesine ilişkin hazırlanan ÇED raporunda “proje alanı ve yakın çevresinde (yer altı ve yerüstünde) kültür ve tabiat varlıklarına rastlanmadığı” ifadesi yer verilmişti.

 

İşte o evin yıkılmış halinin görüntüleri:

Kaynak:http://www.krttv.com.tr/gundem/baraj-icin-ataturk-evi-ni-yiktilar-h34137.html?fbclid=IwAR10e11JUn3lJno45Iq7EsdGI4DOzXLf6CUIAdjkDHLhpzyoeGWkrSrC-9Q

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat