facebook twitter googleplus

ÜMRANİYE İSTANBUL’UN TİCARET MERKEZİ HALİNE GELDİ

Politika

2018-07-13 15:20:48
ÜMRANİYE İSTANBUL’UN TİCARET MERKEZİ HALİNE GELDİ
İLGİLİ HABERLER
İletişim-Bilişim Devrimi


Türkiye sosyal belediyecilik çalışmalarında rekoru kırarak, 10 Yılda yapılan dev hizmetlerle kabuk değiştiren Ümraniye, doğal zeminde kentsel dönüşümü gerçekleştirmesi sağlandı.

 
 28 Mart 2004’de yapılan yerel seçimlerde, Başkan Hasan Can ve ekibinin göreve gelmesiyle birlikte hızlı bir değişim sürecine giren Ümraniye, aradan geçen 10 yıllık sürenin ardından modern ve çağdaş yüzüyle İstanbul’un parlayan yıldızı haline geldi. 2009 yılında yapılan Yerel Seçimlerde ikinci kez seçilerek güven tazeleyen ve ilk dönemlerinde olduğu gibi bu yeni dönemde de Ümraniye’yi hak ettiği hizmetlerle buluşturmaya devam eden Başkan Hasan Can, geceli gündüzlü sürdürdüğü hizmetlerle, Ümraniye’de yaşama ayrıcalığını bir kez daha pekiştirdi.Ümraniye’nin Dört Bir Yanı Parklar Ve Yeşil Alanlarla Donatıldı

Bir yandan yürüttüğü klasik belediyecilik hizmetleriyle Ümraniye’nin çehresini değiştiren Ümraniye Belediyesi, alanında rekor kabul edilen hizmetlere imza attı. Nikâh Sarayı, Aş Evi, Kültür Merkezleri, Bilgi Evleri, Sağlık Ocakları, Okullar, muhtarlık binaları, Asfalt Fabrikası gibi 250’nin üzerinde kalıcı eser kazandıran Ümraniye Belediyesi, verdiği ruhsat ve inşaat alanı rakamlarıyla Türkiye rekoru kırdı. 2 asfalt fabrikası aralıksız çalıştı. Yollar asfaltlandı, caddeler yenilendi, sokaklar pırıl pırıl temizlendi. Ümraniye’nin dört bir yanı parklar ve yeşil alanlarla donatıldı. Klasik belediyecilik hizmetlerinde onlarca yılda yapılamayan hizmetleri 10 yıla sığdırıldı, Ümraniye’nin modern görünümü pekiştirildi. İş merkezleri buraya taşınmaya devam etti, bankalar ardı ardına yeni şubeler açtı.

Ümraniye, Değişen Vizyonu Ve Gelişen Yapısıyla İstanbul’un Yeni Cazibesinde

Sosyal belediyecilik hizmetlerinde örnek çalışmalara imza atan Ümraniye Belediyesi, bu alanda hayata geçirdiği projelerle medyada geniş yer bulurken, akademik tezlere de konu oldu. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen belediye, kültürel ve sanatsal alanlarda gerçekleştirdiği hizmetlerle Ümraniye’nin adını uluslar arası platforma taşıdı. 10 yılda yapılan dev hizmetlerle kabuk değiştiren Ümraniye, değişen vizyonu ve gelişen sosyo-kültürel yapısıyla İstanbul’un yeni cazibe merkezi haline geldi.

Rekorlarların Adresi Ümraniye!

Anadolu yakasının en büyük ilçesi durumundaki Ümraniye, gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerle rekorların adresi olmaya devam ediyor. Depreme dayanıklı konut stoku ile dönüşümünü kendi içerisinde tamamlamak üzere olan ilçenin, İstanbul Finans Merkezi ile geleceği daha da parlayacak. Lokasyonu ile İstanbul'un merkezi noktalarına en yakın ilçelerden biri olan Ümraniye’de gerçekleşen yatırımlar ile arazi fiyatlarını günden güne artıyor. Kira fiyatlarının da arttığı ilçenin Tepeüstü bölgesinde birçok bankanın merkezleri bulunuyor. İnşaatına başlanan ve Avrupa'nın sayılı finans merkezlerinden biri olacak olan İstanbul Finans Merkezi de Ümraniye’nin sınırları içerisinde yer alıyor. Böylelikle tüm bankaların genel merkezlerine ev sahipliği yapacak olan Ümraniye, Avrupa yakasının Maslak hattına rakip olacak.

Ümraniye Belediyesi, 10 yılda imar alanında büyük atılımlar gerçekleştirdi. Bu süre zarfında nazım imar planları ivedilikle çıkarıldı. Buradaki boş arazilerin ya da üzerinde alt yapıdan yoksun çarpık kentleşmeye yol açan konut sahiplerinin, yeni imar planına uygun bir şekilde yeniden yapılanma çalışmalarına katılmaları sağlandı. Arsa sahipleri bir araya gelerek, sosyal donatıları tam olan pek çok büyük konut projesi hayata geçti. Yine imar iyileştirmeleri ile vatandaşların doğal zeminde kentsel dönüşümü gerçekleştirmesi sağlandı ve sağlamaya devam ediyor. Bu gelişmeler büyük inşaat şirketlerinin dikkatini çekti ve hepsi birer ikişer burada büyük çaplı projelere başladı. Sürdürülen çalışmalarla Ümraniye’ye olan ilgi her geçen gün artıyor. Ümraniye Belediyesi 2004 yılından itibaren 12 bin 185 ruhsat, 24 milyon 625 bin 203 m2 inşaat alanı izni verdi.

ÜMRANİYE YEMYEŞİL

Altyapı ve üstyapı alanında yapılan çalışmalarla Ümraniye’nin çehresi değişti. Ümraniye prestij caddeleri, modern sokak ve kaldırımları, tamamı asfalt yolları ile göz dolduruyor. 2 asfalt fabrikası aralıksız çalışan Ümraniye Belediyesi, ilçenin cadde ve sokaklarını baştan ayağa yeniledi. Sosyal alanların arttırılması ve yeşil alan ve park sayısının arttırılması noktasında da yoğun çaba sarf eden Ümraniye Belediyesi, 10 yılda 230’un üzerinde park yaparak, Ümraniye’deki park sayısını 350’ye çıkardı. Öte yandan Küçüksu Caddesi üzerinde, Ümraniyeliler için büyük bir sosyal donatı ve mesire alanı çalışması başlatan Ümraniye Belediyesi, bu çalışmalar doğrultusunda, Hacegân Ormanı’nı büyük bir Ümraniye Mesire Alanı olarak hizmete açtı. Geçen yıldan itibaren hizmet vermeye başlayan Ümraniye Mesire Alanı, doğal güzelliği kadar sosyal donatı alanları ile de dikkat çekiyor.

 

PRESTİJ CADDELERİ İLE ÜMRANİYE

 

Ümraniye’nin imajını her geçen gün artıran Ümraniye Belediyesi, her mahalleye prestij cadde kazandırmak amacıyla, göreve geldikleri 2004 yılından bu yana asfalt ve kaldırım hizmetlerinin yanı sıra yaklaşık 84 adet caddenin düzenlemesini yaparak, estetik ve modernize caddeleri Ümraniye’ye kazandırdı. Prestij Cadde uygulamaları kapsamında elektrik ve aydınlatma havai hatları yer altına alınarak, kadastral ve imar durumuna uygun projeler kapsamında kaldırımlar yenilendi. Modern aydınlatma direkleri ile daha estetik bir cadde oluşturuluyor. Ayrıca caddelerde oluşturulan cepler ile de park sorunun ortadan kaldırılması sağlanıyor.

 

 
Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat