facebook twitter googleplus

“TC” ADI KALKARSA NE OLUR..?

Politika

2018-11-14 21:32:27


Almanya  Frankfurt yaşayan duyarlı vatandaş Salih Duyar Türkiye’de siyasi ülke yönetim üzerinde iddiasını whatsap aracılığı ile kamuoyunun bilgilenmesi yönünde açıklaması; Yeni bir anayasa ile, “ T.C ”kalkarsa ne olur..? Ne olacağına bir bakalım; eski  Yugoslavya feshedildi bizde ki  “ TC ” gibi, “ jug ” vardı ve kalktı..!

Emekli maaşlarını gidin eski 'jug' dan alın dediler, ama eski 'jug' yok..!

Emeklilere sonra ne oldu, gidin sorun, söylesinler..! Bizde ne ol muştu..?

Osmanlı devleti tuğrası  feshedilince, Osmanlı emeklilerine, Ne olmuştu..? Tabii onu da bilmiyorsunuz..!

Saddam'ın ırak devleti feshi edilince, emeklilere ne oldu..?

E... onu da bilmiyorsunuz.? İran’da, şah devleti fesh edilince, şah'ın generallerine, şah'ın emeklilerine verilen maaşlarına ne oldu..? e... onu da bilmiyorsunuz.?!

oylamayla rumuzu değişen devletlerde; eski devletin  emekli maaşlarından, yeni devlet hukuken mesul değildir..! Onu biliyor musunuz? e… bunada inanmazlar…

“ T.C ” den 9.600.000 (dokuz milyon altı yüz bin) kişi, emekli maaşı alıyor...

Emekliler den kurtulmanın tek çaresi; “ TC ” nin feshedilmesidir... Hem de emeklilerin  kendi elleriyle verecekleri oylarla, verirler mi? verirler… Kendi düşen ağlamaz… Olan, olduktan sonra uçkur bağlanmaz…

Lütfen, bu yazıyı aklı başındaki “T.C.” vatandaşlarına bilgilendiriniz...

Özgür ve insan gibi yaşadığımız günlerin özlemiyle, şerefle... bir gurbetçi vatandaş tam patlamış okuyalım.

Neymiş, batı bizi kıskanıyormuş, ulan senin 80 bin liraya aldığın Mazda arabayı Yunanistanda 25 bin liraya satıyorlar, senin 34 bin liraya aldığın eski kasa BMW'yi burada 6 bin liraya satıyorlar, batı senin neyini kıskansın çomar? Sen 15 liraya dolmalık biber alıyorsun burada dana pirzola 14 lira dangalak, batı senin neyini kıskansın? Çocuk tecavüzünde dünya lideri olduğunu mu kıskansın? Kadına şiddette dünya ikincisini olmanı mı kıskansın? Eğitimde 120 ülkeden 109. olduğunu mu kıskansın? Bitmiş turizmini, tekstilini, sanayiini mi kıskansın? Samanı Amerika’dan, kurbanlık hayvanı Arjantin'ten ithal etmeni mi kıskansın? Çöken ekonomini mi kıskansın? 5 milyon Suriyelinizi mi kıskansın? Artık ırak ve Suriye ile aynı kategoride anılan bir ülke olmanızı mı kıskansın? Batıda en düşük asgari ücret 5 bin lirayken sizin 1600 liralık asgari ücretinizi mi kıskansın? Batıda en düşük işsizlik maaşı ücreti 7 bin lirayken senin 900 liralık işsizlik ücretinizi mi kıskansın? bizim burada emekli sandığı, SGK, Bağkur pirimi ödemek diye bir şey yok, maaşından hiçbir şey kesilmiyor, kim olursan ol yaşın dolduğunda devlet tarafından emeklilik hakkına kavuşuyorsun, burada fabrika bekçiliğinden emekli olan bile her yıl ailesini alıp dünya turuna çıkıyor, senin gibi elinde kumanda televizyon karşısında Osmanlı dizileri seyretmiyor! Biz burada öğrenim gören stajyerlere bile ayda 820 Euro staj maaşı veriyoruz, hem de yeme içme, eğitim, lojman ve sağlık hizmetleri dahil tamamen her şey bedava!.. O çocuk 2 ay stajyer maaşını biriktirip eski  model bir BMW'yi alıyor, üstüne de 140 Euro parası artıyor be mantıksız görülen batı senin neyini kıskansın ...!

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat