facebook twitter googleplus

Türkiye’de ilk, Dünyada ikinci olan derneğe sahip çıkılmalı.

Politika

2019-02-12 12:09:57


Ümraniye Okul Aile Birlikleri Eğitim Platform Dernek Başkanı Yusuf Toru yönetim kuruluyla birlikte Somali’de mağdur olan 06 Yaş ve17 yaşa tişört 6 koli 573 adet tişört gönderildi. 

 

 

Bunlara destek vermek zorundadır.

Somali’de 573 adet tişörtmağdurlara gönderilmesi üzerine genel olarak çalışmalarınıHaberin Sesi Gazetesine yaptığı açıklamasında Ümraniye Okul Aile Birlikleri Eğitim Platform Dernek Başkanı Yusuf Toru, “Bütün sosyal hizmetler, bazı kurumlar olsun, bir ilke olarak bu tür yardımları sivil toplum kuruluşu olarak yapmak zorundayız.

Somali’de olsun, Suriye’de olsun, Irak’ta olsun yapmak zorundayız, çünkü sıkıntılı Müslüman kardeşlerin çocukları, yaşlıları, bayanları var. Bunlara destek vermek zorundayız.

Ufak katkı veya yardım yapmak zorunda olduğumuzu hissettiğimiz için Ümraniye Okul Aile Birlikleri Eğitim Platform Dernek olarak da bunu düşündük, zaman zamanda bu tür hizmetlerimiz oluyor.

Öğrenci velilerine bilgisayar eğitimi verdik, Okullara kütüphane kurularak kitaplar verdik. Velilere yönelik kitap okuma kampanyası düzenlenildi. Veli çocukları bir yılda yüz temel eser kitap okuyorlar, velilere dedik ki sizde yüz temel eser okuyun. Bazıları velilerimizde edebiyat kitapları okumak istedikleri için kendilerineverilen okuma kitaplarını okudular.

 

 

Metro duraklarına kitap stantları kurularak, ‘kitap götür, oku, getir.’

Eğitimden sorumlu vali yardımcımızda gelerek brifing vererek devamını istedi, zaman zamanda yapıyoruz. 2017’de yapıldı. İnşallah yeni dönem 2018 – 2019 öğretimyılında da yapacağız. Kitap okuma kampanyasının en önemli bölümü de metro duraklarına kitap stantları kurularak, kitap götür,oku, getir kampanyası düzenleyeceğiz. Birkaç kurum yaptı, bizde bu çalışmayı yapmayı düşünüyoruz, çokta faydalı olacağına inanıyoruz.

Türkiye’de ilk, Dünyada ikinci olan derneğe sahip çıkmalı.

Eğitim gönüllüleri, Ümraniye Okul Aile Birlikleri Eğitim Platform Derneğine Türkiye’de ilk, Dünyada ikinci olan derneğe sahip çıkmaları, bütün aile birliklerinin bu derneğe üye olmalarının gerektiğini, üye oldukları zamanda okul aile birliklerinin eksikliklerini birlikte giderilecektir.

Kanada’dan okullarımıza misafirler getirdik, bizide davet ettiler ama bizde zaman içerisinde gideceğiz.

Okul aile birlikleri hizmeti karıştırılıyor.

Eğitim Platformu olarak okullardaki eğitimin dışında, okul yönetimi işiyle, okul aile birlikleri hizmeti karıştırılıyor. Biz buna açıklık getiyoruz. Eğer okul yönetimi okul aile birliğinin işine karışıyorsa, siz lütfen karışmayın, siz sadece kaliteli eğitiminizi verin. Bırakın okul aile birlikleri kendisi çalışsın ki size ve okula iyi hizmet versin. Uyarılarında da bulunuyoruz.” Açıklamalarını yaptı.

 

 

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat