facebook twitter googleplus

Mustafa Acar, “Kadınlarımızın köleleştirilmesine karşı derneğimiz olarak şiddetle kınayarak karşıyız.”

Politika

2019-03-10 21:17:46


Erzincan Tercan Yaylacık Sosyal Dayanışma Derneği kadın kolu başkanı Filiz Çevik yönetim kurulu adına Sancaktepe ilçe merkezde bir cafede 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününü  kutlamak amacıyla üyelerle bir araya geldiler.

Erzincan Tercan Yaylacık Sosyal Dayanışma Derneği etkinlik açılışını gençlik kolları tarafından açıklanması devamında saygı duruşu ve dernek başkanı Mustafa Acar günün anlamı adına yaptığı açıklamaları sonrası yöresel davulcu Alipaşa Lök, Zurnacı Yusuf Korkmaz’ın  çalgıları halaylarla sonlandı.

Etkinliğe Sancaktepe ilçe Atatürk mahalle muhtar adayı İlknur Çap katıldı.

 

 

Günün anlamıyla ilgili gençlik kollarının açıklamaları;

8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.

26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.

 

 

Mustafa Acar, Kadınlarımızın köleleştirilmesine karşı derneğimiz olarak şiddetle karşıyız. 

Erzincan Tercan Yaylacık Sosyal Dayanışma Dernek başkanı Mustafa Acar, “Derneğimiz ana yönetimizde kadınlarımızın da olması gerektiğini, son zamanlarda kız çocuklarımızın küçük yaşta evlendirilmesi meşrulaştırılarak, kadınlarımızın köleleştirilmesine karşı derneğimiz olarak şiddetle karşıyız.  8 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününü burada aramızda bulunan ve bulunamayan hemşerilerimizin gününüzü kutlarım.”Açıklamalarını yaparak yönetim olarak karanfil dağıtıldı.

 

 

Ayten Durmuş,Karanlık günlerin aydınlık ve bahara dönüşmesi için desteklenilmesiyle birlikte bizlerin elimizden geleni yaparak kazanacağız

CHP Sancaktepe eski ilçe başkanı Ayten Durmuş ,belediye meclis üyesi İlknur Arslan’la birlikte katılarak partisi adına yaptığı açıklamasında Ayte Durmuş, “Sancaktepe ilçe belediye başkan adayı Özgen Nama’nın, İstanbul büyük şehir belediye başkan adayı  Ekrem İmamoğlu’nun ve  belediye meclis üyelerinin desteklenilmesiyle birlikte  31 Mart yerel seçimlerde  karanlık günlerin aydınlık ve bahara dönüşmesi için bizlerin hep birlikte elimizden geleni yaparak kazanacağız. Ulaşamadığımız yurttaşlarımıza sizler ulaşarak projelerimizi açıklayın.”Açıklamalarını yaptı.

Açıklamaları sonrası yönetim kuruluyla birlikte yöresel oyunlar oynanılarak düzenlenilen program sonladı. 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:
Etiketler : ,
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ



YAZARLAR

  • Alptekin DaşargölAlptekin DaşargölTest
  • Üretken İnsanlarÜretken İnsanlarBir Dünya Yaratır Kadın
  • Özcan SaralÖzcan SaralCemaatin Vurucu Timi
  • Nurcan CanpulatNurcan CanpulatSiyaset ve sektörel gözlem
Alptekin DaşargölTest

FOTO GALERİ

Kapat